5.3 C
Vaslui
27-nov.-2022

PATRONUL PENSIUNII GIANI, HOT DE PORUMB!

- Advertisement -

S-a fãcut de râs pentru 1.000 de stiuleti

SCANDAL Scandal la Banca, ieri dimineatã, dupã ce conducerea fermei din localitate, apartinând Comcereal, a alertat Politia, reclamând furtul a câteva mii de kilograme de porumb. Autorul faptei este patronul pensiunii Giani, din Banca, Ionel Apostu, care ar fi intrat cu tupeu în lanurile de porumb ale bazei Comcereal, sustrãgând mii de stiuleti. Mai precis, conform politiei din localitate, s-au sustras 1.025 de stiuleti, despre care Apostu se face cã nu stie. „Nu stiu cine i-a luat de acolo, însã am sã le dau înapoi 1.026 de stiuleti. Eu sunt bolnav, cum sã-mi facã dosar de furt calificat?”, se plânge Apostu, cel care ar fi dat ordin zilierilor sãi sã fure tonele de porumb din lanurile Comcereal. Politia a fost prezentã ieri la Banca si i-a întocmit lui Apostu dosar pentru furt calificat, faptã pentru care riscã ani grei de închisoare.

Cel care a descoperit modul în care era furatã recolta de pe terenurile Comcereal de cãtre oamenii lui Apostu este seful de bazã de la Banca, Bogdan Topalã. Inginerul a mers, joi seara, la lanurile de porumb din apropierea satului Banca si a avut surpriza sã vadã în câmp cum zeci de oameni recoltau de zor de pe terenurile Comcereal. „Acest domn Apostu ne face probleme mai mereu. Joi seara, când am trecut pe la lanurile noastre, am vãzut cam 20 de oameni care recoltau din terenul nostru, desi terenul lui Apostu este în vecinãtate. Avem 78 de hectare cu porumb în aceastã zonã, în timp ce firma lui Apostu, Giani Armãturi SRL, are câteva hectare. Când am ajuns la lanul nostru, erau trei grãmezi mari de porumb pe jos, cam de o cãrutã fiecare. Când am dat sã-i întreb de ce au intrat în terenurile Comcereal, persoanele cu pricina s-au urcat într-o remorcã si au dispãrut. I-am urmãrit si am vãzut cã au intrat în curtea firmei Giani. Ne-au luat porumb cam de pe un hectar. L-am gãsit pe patron, pe Apostu, care ne-a spus cã a fost o gresealã si, dacã s-a gresit, va plãti totul. Eu am sunat la Politie si am anuntat modul în care ne furã recolta cei de la Giani Armãturi, dar a rãmas cã a doua zi dimineatã vor veni politisti la fata locului si vor face verificãri, se vor lua declaratii, tot ce era nevoie”, spune seful bazei de la Banca. Ieri dimineatã, surprizã! Când a ajuns la fata locului, politia si conducerea fermei au observat cã tot porumbul dispãruse în cursul noptii. Autorul faptei este, conform celor de la Banca, nimeni altul decât patronul Apostu, care ar fi ordonat zilierilor ca în timpul noptii sã intre în terenurile Comcereal sã fure recolta care nu-i apartinea.

Inspectorul Mânzã: „S-au sustras 1.025 de stiuleti”

Conform inspectorului Mircea Mânzã, de la Sectia de Politie Ruralã Banca, s-a fãcut o plângere penalã pe adresa conducerii Giani Armãturi pentru furt calificat. Ieri, ofiterul a mers la fata locului, pentru a vedea ce s-a petrecut de fapt. „Am stabilit cã s-au sustras 1.025 de stiuleti. Din câte se pare, seful bazei de la Banca a gãsit mai multe persoane în terenurile Comcereal, joi seara, care au fugit imediat spre ferma apartinând societãtii Giani Armãturi SRL. Seful de bazã sustine cã autorii furtului au lãsat în urmã trei grãmezi mari de porumb, ne-a anuntat la timp, urma ca a doua zi dimineatã sã facem cercetarea la fata locului. Când am ajuns aici, am vãzut cã porumbul dispãruse în timpul noptii. Vom stabili cine a fãcut aceasta, am fãcut deja dosar de furt calificat pentru conducerea firmei Giani Armãturi”, a spus ofiterul. Seful de bazã a spus, la rândul sãu, cã Apostu, patronul de la Giani Armãturi, ar fi încercat sã spunã cã s-a gresit tarlaua, desi se cunoaste situatia destul de bine. „Nu au gresit nimic, asa li s-a spus muncitorilor, sã fure de la Comcereal. Probabil, îsi plãteste muncitorii, cu recolta si munca altora. Am sã-i reclam pe cei de la Giani Armãturi si la ITM, sã vedem ce contracte au zilierii acestia ai lui, pe care-i pune sã fure în asemenea hal”, a mai adãugat seful de bazã.

Patronul de la Giani: „Eu nu mai conduc ferma”

În timp ce politia fãcea cercetãri pe câmp, Ionel Apostu stãtea linistit în pensiunea sa proprie, Giani. „Ce sã-mi facã? Dosar penal? Ce furt, cã eu nu am furat nimic! Eu sunt bolnav, am stat douã luni în spital, de afacere se ocupã Popa Florin. Nu stiu ce au fãcut, cine a luat stiuletii aceia, o sã-l întreb pe Popa Florin, acesti zilieri erau la prima zi de muncã. Îi dau înapoi, nu 1.025, îi dau 1.026 de stiuleti”, a spus Apostu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.