Patru ani de închisoare pentru că a încercat să-şi omoare soţia

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au pus punct unui proces în care un soţ violent a fost acuzat că şi-a adus nevasta la un pas de moarte.

Ioan Lupu, de 45 de ani, din Boteşti, a fost găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor şi a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Soţia nu a cerut bani de la soţul violent, însă acesta este bun de plată cu 24.400 de lei cu titlu de cheltuilei cu transportul şi îngrijirea victimei la spital şi cheltuieli de judecată.

Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Fapta a avut loc pe 28 septembrie 2019 la locuinţa comună a celor doi. Conform actelor de urmărirere penală, între cei doi soţi erau relaţii tensionate de mai mult timp, însă picătura care a umplut paharul a fost faptul că inculpatul a venit acasă sub influenţa băuturilor alcoolice.

Nu a durat mult pînă cînd a izbucnit scandalul. Femeia a fost bătută crunt, în urma agresiunii fiind internată la Spitalul Judeţean Neamţ. Medicii legişti au stabilit că a avut nevoie de un număr de 30 – 35 de zile de îngrijiri medicale pentru însănătoşire, iar procurorii au apreciat că prin natura lor leziunile i-au pus viaţa în pericol.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de omor apoi magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ l-au arestat preventiv pentru 30 de zile………http://monitorulneamt.ro/neamt-patru-ani-de-inchisoare-pentru-ca-a-incercat-sa-si-omoare-sotia/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ