spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Patru cetățeni sirieni opriți din călătoria ilegală spre Germania, la Albița (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

PRINȘI LA VAMĂ… Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat și reținut patru cetățeni sirieni, care au încercat să tranziteze ilegal România, ascunși în remorca unui camion, cu intenția de a ajunge în Germania. Pe 12 aprilie a.c., în jurul orei 21.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița /I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, un bărbat cu cetățenie turcă, în vârstă de 49 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din camion și remorcă, care circula pe ruta Republica Moldova – Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculelelor și persoanei, ocazie cu care, în compartimentul de marfă al remorcii, au fost descoperite ascunse patru persoane de origine afroasiatică – trei bărbați și o femeie. Deoarece trei dintre persoanele descoperite nu dețineau documente prin care să poată proba identitatea declarată, au fost efectuate verificări specifice în vederea stabilirii identității și continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că toate persoanele descoperite au cetățenie siriană, au vârste cuprinse între 35 și 54 de ani și că intenționau să ajungă în Germania, unde să-și găsească un loc de muncă.

“Aceștia au declarat că fiind în Chișinău, au ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedau documente legale pentru trecerea frontierei, ascunzându-se în remorca unui camion, fără ca șoferul vehiculului să fie prezent. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta și stabilirii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impugn” a precizat purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, comisarul de poliție Irina Mirică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.