spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Patru dintre primarii dalmatieni, dati afarã din PNL

- Advertisement -

HASTA LA VISTA, BABY Patru dintre cei 16 primari PNL care au ales, în judetul Vaslui, sã-l sustinã pe Traian Bãsescu, în dauna candidatului propriului partid, Crin Antonescu, vor fi exclusi din organzizatie. Este vorba despre primarul comunei Ibãnesti, Benone Pletea, primarul comunei Rafaila, Constantin Fânariu, cel al al comunei Bãcesti, Horatiu Cãrãusu, si primarul comunei Bogdãnesti, Ion Dorobantu.

Din nou pe val datoritã procentului obtinut de Crin Antonescu din turul I al prezidentialelor si a acordului semnat de acesta cu PSD, liberalii vasluieni îsi permit acum sã ia decizii radicale si, de ce nu, perfect îndreptãtite. Prin “sacrificarea” celor patru, le transmit un mesaj ferm ceilorlalti 12 primari care au semnat pactul pentru sustinerea lui Traian Bãsescu: reveniti la politica PNL, e mai bine pentru voi, fiindcã Bãsescu oricum va pierde! Dacã nu…la revedere! Rãmâne de vãzut dacã excluderea celor patru va avea efectul scontat în rândul celorlalti primari “dalmatieni” si acestia vor urma politica partidului care i-a promovat, PNL. S-a optat pentru excluderea din PNL a primarilor comunelor Ibãnesti, Rafaila, Bãcesti si Bogdãnesti, în urma unei analize riguroase a comportamentului lor, sustine conducerea Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, prin vocea senatorului Cristian David. Cei patru s-au dovedit a fi cei mai violenti în sustinerea lui Traian Bãsescu, în dauna partidului care i-a ajutat sã ajungã primari, mergând pânã la sfidarea bunului simt, în vreme ce restul, dovedindu-se ponderati, se bucurã încã de clementã, având sansa de a rãmâne în partid. Cristian David a mai spus cã rezultatul slab al liberalilor în mediul rural la alegerile de duminicã se datoreazã, într-o oarecare mãsurã si primarilor “dalmatieni”. Partea bunã este însã cã procentul pierdut nu depãseste 1,5%, respectiv 2.500 – 2.600 de voturi.

Respect decizia PNL si merg în continuare cu Traian Bãsescu

“Nu am ce sã comentez vizavi de decizia PNL Vaslui, de a mã exclude din partid. Respect hotãrârea liderilor si voi merge în continuare pe drumul pe care l-am ales, acela de a-l sustine pe presedintele Traian Bãsescu”, a declarat Ion Dorobantu, primarul comunei Bogdãnesti.

“La revedere”

“Acesti primari nu si-au îndeplinit datoria de onoare fatã de partid, angajându-se în sustinerea candidatului altei formatiuni politice. Au fãcut un pact prin care au trãdat interesul general al PNL, prin urmare este mai bine ca fiecare sã-si vadã de drumul lui. Nu le pot ura succes, mã limitez doar sã le spun “la revedere”. Am avut încredere în acesti primari, i-am considerat oameni de caracter, însã ei au demonstrat contrariul”, a declarat presedintele Filialei Teritoriale Vaslui a PNL, senatorul Cristian David.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.