spot_imgspot_img
18.9 C
Vaslui
12-apr.-2024

Patru eleve din școli rurale vasluiene vor reprezenta județul la Cluj, la faza națională a „Olimpiadei Satelor”

- Advertisement -

REUȘITĂ… Copiii ambițioși și pasionați de Matematică din satele Vasluiului au dovedit, la cea mai recentă ediție a Olimpiadei Satelor din România, faza județeană, că, pentru performanță, nu contează locul unde se află școala, ci cât de multă dorință există pentru a fi printre cei mai buni! Patru eleve din mediul rural au obținut rezultate excelente și vor reprezenta județul la etapa națională a Olimpiadei Satelor din România, de la Cluj, din perioada 16 – 19 mai. Este vorba despre Scarlatache Sabina Petra (clasa a V-a), Coșulea Amalia-Maria (clasa a VI-a), Mutu Emaris Georgiana (clasa a VII-a) și Grosu Andreea Elena (clasa a VIII-a). Conducerea Societății de Științe Matematice din România (SSMR), reprezentantă de președintele prof. Adrian Talașman, a premiat elevele calificate la etapa națională și și-a exprimat speranța ca reușitele lor să îi motiveze tot mai mult pe elevii din satele județului.

În data de 16 martie, Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui a organizat faza județeană a concursului național de Matematică, „Olimpiada Satelor din România”, concurs de tradiție (de peste 10 ani), inițiat de regretatul profesor Dumitru Aurel, trecut la cele veșnice, în luna decembrie a anului 2023. „Conducerea liceului și catedra de Matematică au hotărât să continue organizarea concursului atât anul acesta, cât și în anii viitori. Astfel, 82 de elevi din ciclul gimnazial (clasele V-VIII), împreună cu 24 de profesori de Matematică din mediul rural au participat la concurs”, a spus profesorul de Matematică, Cristian Alistar.

Societatea de Științe Matematice, filiala Vaslui, a oferit premii copiilor situați pe podium la „Olimpiada Satelor”

„Patru eleve au primit premiul I și astfel s-au calificat la faza națională, care va avea loc la Cluj, în perioada 16 – 19 mai 2024. Este vorba despre Scarlatache Sabina Petra (16 puncte), elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Gara Banca, unde îl are profesor coordonator pe domnul Dumitriu Florin. Coșulea Amalia-Maria (14 puncte), care este elevă în clasa a VI-a, la școala Gimnazială Laza, iar profesoară coordonatoare este doamna Panaet Anca-Elena. La clasa a VII-a, Mutu Emaris Georgiana, Școala Gimnazială ‚Adrian Porumboiu” de la Muntenii de Jos, profesor coordonator, Munteanu Georgeta; Clasa a VIII-a, Grosu Andreea Elena (16 puncte), Școala Gimnazială Zorleni, profesor coordonator Chiriac Daniela. Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), filiala Vaslui, condusă de domnul profesor Adrian Talașman, a oferit premii în bani și în culegeri de Matematică, elevilor care au obținut premii, motiv pentru care îi mulțumim foarte mult pentru implicare, suport și stimularea copiilor să iubească Matematica și să performeze. De altfel, SSMR, filiala Vaslui, este preocupată de atragerea unui număr cât mai mare de elevi din mediul rural spre performanța în Matematică. Este demn de toată aprecierea faptul că domnul profesor Talașman a reușit să găsească și anul acesta un sponsor important (Gaz Est Vaslui, n.r.), care a fost de acord să aloce o bursă de performanță în valoare de 500 lei, lunar, elevei Toader Elena Mihaela, locul al II-lea în acest an, locul I, anul trecut), o elevă cu rezultate foarte bune la disciplina Matematică. Ea este pregătită de domnul profesor Bosnea Cătălin, de la Școala Gimnazială Dodești. Le dorim mult succes celor patru elevi care vor reprezenta județul la faza națională a Olimpiadei Satelor din România. E important de reținut că rolul părinților este esențial. Dacă și ei sunt alături de copiii lor, în sensul de a-i îndruma spre studiu, atunci profesorii vor munci atât cât este necesar, pentru ca ei să obțină cele mai bune rezultate”, a spus profesorul Alistar Cristian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.