spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Patru “liberali” pentru Primăria Vaslui. Cine câștigă?

- Advertisement -

BĂTĂLIA DE LA VASLUI… Se cunosc deja numele candidaților la funcția de primar al municipiului Vaslui. Interesant este că acum 4 ani, toți erau în același partid, PNL. Rând pe rând, Marius Arcăleanu, Ionel Sandu și Lucian Braniște și-au găsit altă orientare politică și, împreună cu Robert Vlada, singurul rămas în PNL, candidează pentru cea mai importantă funcție din municipiu. Unul dintre aceștia patru îi va lua locul lui Vasile Pavăl. Probabil, se vor mai anunța și alți candidați, dar fără un partid rezonabil în spate, șansele lor sunt aproape inexistente.

MARIUS ARCĂLEANU… Pentru obiectivitate deplină, am ales să prezentăm candidații în ordine alfabetică, așa că primul pe listă este Marius Arcăleanu. Acesta a părăsit PNL, după ce a candidat pentru funcția de președinte al filialei județene și a pierdut în fața lui Nelu Tătaru. Înfrângerea pricinuită a cauzat ceva frustrări și, în urma “cuvintelor grele” aruncate spre conducerea partidului, a fost nevoit să-și găsească alt cuibușor de nebunii electorale. S-a dus la Forța Dreptei, partidulețul înființat de Ludovic Orban, și a început să se agite politic, pregătindu-se pentru candidatură. De altfel, dintre toți candidații, se poate spune că este cel mai experimentat pentru că a ajuns deja la a patra rundă de alegeri. Celelalte trei au cam fost pierdute, așa că, dacă va pierde și a patra oară, nu va fi o mare supriză. Un alt amănunt important, este pentru prima dată când Arcăleanu nu mai are PNL în spate, ci alianța formată din Forța Dreptei, USR și PMP, numită Alianța Dreapta Unită. Marius Arcăleanu este economist și are 47 de ani.

Un silvicultor care vrea să conducă Vasluiul

LUCIAN BRANIȘTE… A intrat în Primăria Vaslui în funcția de viceprimar, împins de PNL, dar acum cel care îl împinge este chiar primarul pesedist Vasile Pavăl. Se pare că este o tradiție la Primăria Vaslui ca cel care pleacă să-și lase un moștenitor, pentru siguranța sertarului cu documente mult prea importante. Oficial, Lucian Braniște s-a supărat pe fostul partid (PNL), în urma unui sondaj de opinie în care a ieșit pe locul al II-lea. La fel de oficial, primarul Pavăl, a găsit oportun să profite de ocazie și să-l adopte politic pe viceprimarul liberal. Astfel și din multe alte cauze, încă necunoscute, a ajuns Braniște să candideze la Primăria Vaslui din partea PSD. Surprinzător, în această candidatură, nu este că Braniște s-a înroșit la hanorac, ci că din partea PSD Vaslui, mulți alți pretendenți făceau joc de glezne pentru pasul cel mare la primărie. Probabil, în această situație complicată, cel mai mult a contat faptul că Buzatu a dispărut din peisaj, așa că Pavăl și-a putut impune protejatul. Lucian Braniște este inginer silvic și are 45 de ani.

Radicalul Sandu și-a găsit locul la AUR

IONEL SANDU… Încă de acum un an de zile, pe când era liberal cu acte, Ionel Sandu se agita strategic pentru a-și asigura spijinul partidului pentru o candidatură la Primăria Vaslui. Faptul că a ieșit ultimul în sondajul de opinie comandat de partid nu i-a fost deloc favorabil. Totuși, acesta a rămas cu ideea candidaturii și a găsit un loc liber la AUR Vaslui. Oricum avea o mulțime de vestuțe galbene, așa că nu a trebuit să schimbe prea mult din garderobă. Cât despre doctrina politică, aceasta a fost ultima piedică în calea transformării lui Ionel Sandu din liberal în aurist. Deși este cel mai în vârstă dintre candidații prezentați, Sandu este la prima candidatură și, de aceea probabil, entuziasmul debordant. Un alt motiv al entuziasmului este faptul că, patron potent fiind la Radical Grup, Sandu este dispus să investească oricât pentru visul de a fi primar.

Singurul candidat rămas în PNL

ROBERT VLADA… În sondajul de opinie comandat de PNL, Robert Vlada figura pe primul loc. Dat fiind că acesta nu a deținut nicio funcție publică până în prezent, rezultatul e cel puțin surprinzător dacă nu chiar suspicios de optimist. Oricum, în sondaj apăreau doar potențiali candidați de la PNL, dar chiar și în acest condiții e ciudat cum Vlada a fost poziționat în fața lui Lucian Braniște, deja viceprimar de mai bine de 3 ani. Date fiind aceste rezultate și faptul că Vlada era deja președintele filialei din Vaslui, candidatura sa a fost acceptată și aplaudată de colegii liberali. Vom vedea dacă și după rezultatele acestor alegeri, liberalii vor mai aplauda sau nu. Pentru conformitate, trebuie să mai menționăm că Robert Vlada este economist, are 47 de ani și, conform prefectului Onofrei, toate doamnele suspină când dau ochii cu el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

37 COMENTARII

 1. Gunoaie , toti cu interese personale de imbogatire , vin , isi trag cate o vila uriasa , isi inzestreaza copiii si familia si si baga toate neamurile in posturi bune , apoi cu camarila lor , se fac stapani pe oras , de nu i mai scoti din scaun pana la pensie .Niciunul de soi .Povestea se tot repeta .

 2. Ion Sandu este cel mai bun, va dezvălui hoțiile celorlalți din prima zi de primar, Arcaleanu ar trebui sa fugă din țară încă de pe acum

 3. Eu stiu vreo 8 femei ce se maturbau reciproc cu gandul la Vlada si doar una a avut squirt si aia era cu gandul partial la Braniste deci Braniste iese invingator garantat !

 4. Robert Vlada, dacă mai umbli mult cu frizerul ala după tine nu o sa iei nici macar doi consilieri dar sa mai iesi și primar. Acest nenorocit de frizer nu-l interesează decât postul de inspector pentru nevastă-sa. Din câte educatoare mult mai pregătite voi nu a-ți găsit decât pe semianalfabeta aia sa o puneți inspector și mai vreți sa câștigați primaria ca să umpleți instituțiile publice cu analfabeti funcționali.

 5. La alegerile de Anul acesta atât eu cât și majoritatea vasluienilor nu avem pe cine alege și ca întotdeauna vom alege raul cel mai mic. Braniste traseist și trădător, Ionel Sandu idem, Vlada nu are șanse, Arcaleanu traseist, trădător și înconjurat de o echipa de interlopi și cocalari. Deci pe cine sa votăm?

 6. Că ne place sau nu, din (ne) fericire va ieși Lucian primar. Prost nu-i, dar nici perfect. Să trăim cu speranța ca va face ceva pentru oamenii de rând ?! Am cam obosit de 34 de ani să tot sperăm. În rest, Mnezău cu mila! Dar mă rog ție, Luciene! Dacă ajungi primar, și vei ajunge, scoate dracului pavaju di pi șentru. Pentru că îi pominesc morții lu Pavel în fiecare zi când trec pe acolo.

 7. Cel … mai…
  Cel mai capabil :Marius Arcăleanu
  Cel mai deștept : Marius Arcăleanu
  Cel mai prost: Vlada
  Cel mai trădător: Braniște
  Cel mai neștiutor: Ionel Sandu
  Or mai fi…alte categorii !

 8. Intentionat omiteti un aspect: la ultimele alegeri Arcaleanu a fost la un pas de a-l zbura pe Buzatu, dar si pe Tataru, ceea ce ar fi fost excelent pentru judetul asta! Dar ce sa te faci cu Botez?!

 9. O propunere pentru cei de la Vremea Nouă, Cei de la Recorder au o rubrica destul de buna “Portret de candidat” despre cei care candideaza pentru parlamentul european, puteți face și dvs o rubrica asemănătoare despre candidații noștri la primărie.
  Cine sunt și ce pregătire au, cu ce s-au remarcat până acum și ce-i recomandă pentru un loc în parlamentul european, în cazul nostru, Primăria Vaslui Pentru că, înainte de a pune ștampila pe lista unui partid, e bine să știm câte ceva și despre oamenii care au fost puși în fruntea acelei liste și care ne vor reprezenta timp de 4 ani
  https://recorder.ro/portret-de-candidat-adina-valean/

 10. Dintre cei 4 candidati doar unul este tradator de partid și de principii.
  Suntem în postul Sf Paște iar când vedeți filmul despre viata lui Iisus Hristos îl veți recunoaste pe Iuda Iscarioteanul în personajul viceprimarului Lucian Braniște.

 11. Marius Arcaleanu sa spuna de unde are apartamentele de la Bucuresti, cladirea de pe Traian, masini de zeci de mii de euro…
  Va spun eu de unde! De la fratele lui, proxenet, hot de buzunare, Octavian Arcaleanu. Acopera gunoiul din familie si are pretentii la primarie!!!

  • Corect. Ca Braniste a făcut transferurile, el a mers cu echipa în cantonament, el a adus antrenorul, el a făcut tot! Mai poți de atâta prostie?
   Eu as fi mai atent pe Radical, pe insolventa și falimentul ei …

 12. Si noi cu ce am gresit de ne-am pricopsit cu ăștia ?
  O prostie sa faci sondaje in interiorul partidului, ies doar cei care cred ei ca sunt buni, dar care lumea habar n-are nici măcar cine sunt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.