Patru parohii din Episcopia Italiei construiesc casã pentru o familie cu trei copii din Vaslui

SPRIJIN… Patru parohii românesti din Italia au demarat o campanie de ajutorare a unei familii nevoiase din judetul Vaslui, cu trei copii mici, dintre care unul de doar câteva luni. Enoriasii au cumpãrat deja materialele de constructie, în valoare de 1.900 de euro, însã campania va continua. Cazul familiei Sintoader a fost fãcut public de o maicã de la Mãnãstirea Schimbarea la Fa Husi si a fost prezentat si de Vremea nouã. “Când au ajuns la noi, la mãnãstire, sã cearã ajutor, ei dormeau cu totii într-o masinã, a transmis, într-un mesaj public, maica Eusebia. “Peretii aproape cad si ne e fricã. Noi ne-am bucurat mult cã am putut sã avem o cãsu a noastrã, dar trebuie sã facem o camerã si un hol, cã altfel, dacã stã asa, toatã va cãdea pe noi, spune mama Adelina Sintoader, mama celor trei copii.

Povestea de viatã a familiei Sintoader este una destul de grea. Cei doi soti din Bacãu, mama Adelina are 28 de ani, iar tatãl Cãtãlin, 39. Împreunã cu trei copii, unul de 4 ani, cel mijlociu de 2 ani, dar si un bebelus de numai 5 luni. În urmã cu aproape 2 ani, cei doi pãrinti au fost evacuati din locuinta pe care o aveau, în urma unei situatii juridice mai complicate. Ei povestesc cã au ajuns pe drumuri, doar cu hainele de pe ei si cu copiii în brate. Pentru cã efectiv nu aveau unde dormi, cineva din Bacãu si-a fãcut milã de ei si le-a dat o masinã, ca sã aibã unde dormi cu totii. “Un an si ceva am dormit în masinã. Am mers pe la mãnãstiri, am strâns fiecare bãnut si am reusit sã adunãm 9.600 lei. Am ajuns la Mãnãstirea de la Husi, unde maica ne-a ajutat cu diferenta, pentru a putea cumpãra aceastã casã din satul Vãleni, comuna Pãdureni. Era singura casã atât de ieftinã, dupã banii pe care îI aveam noi. Ne-am bucurat când am luat-o, cãci aveam si noi o casã a noastrã”, spune Adelina, 28 de ani.

“Desi se confruntã cu multe greutãti materiale, cei doi nu au refuzat cele trei daruri primite de la Dumnezeu: copiii lor”

Agentia de Stiri Basilica a Patriarhiei Române a anuntat, zilele trecute, cã patru parohii din Episcopia Italiei vor construi o casã pentru familia Sintoader. “Desi se confruntã cu multe greutãti materiale, cei doi nu au refuzat cele trei daruri primite de la Dumnezeu: copiii lor. Din ajutorul primit de la mai multe mãnãstiri, ei au reusit sã-si cumpere o cãsutã, care însã este foarte degradatã si riscã sã se prãbuseascã fãrã lucrãri de consolidare. Ca sã poatã locui în sigurantã, mai au nevoie sã adauge o camerã cu hol. Parohiile Roma II, III si IX si Parohia Ostia II au cercetat cazul si au decis sã ajute familia, cumpãrând materialele de constructie. Colecta va continua”, se aratã în comunicatul Agentiei de Stiri a Patriarhiei Române.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ