3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

Paul Papp a scãpat de audieri… doar pentru o sãptãmânã

- Advertisement -

AMÂNARE Chemat ca martor în dosarul “Fetite pentru fotbalisti”, internationalul Paul Papp, fost component al FC Vaslui, actualmente în lotul Stelei, îsi poate continua cantonamentul din Antalya, dosarul fiind amânat pentru miercurea viitoare. Pe 11 februarie, Papp va trebui sã se prezinte la Tribunalul Vaslui, pe numele sãu fiind emis de cãtre judecãtor un mandat de aducere, în caz contrar fiind posibil ca, în loc de flori, acesta sã aibã cãtuse la mâini.

În scandalul iscat la începutul anului trecut, dupã arestarea de cãtre DIICOT a vasluianului Viorel Rusu, acuzat de proxenetism, pentru faptul cã ar fi racolat de prin liceele vasluiene minore pe care le convingea ca, de bunã voie, sau prin amenintãri, sã se prostitueze, au apãrut la scurt timp si nume grele din protipendada vasluianã, inclusiv a doi fotbalisti ai FC Vaslui, Silviu Bãlace si Paul Papp. Implicarea celor doi era cu atât mai surprinzãtoare cu cât primul avea o cãsnicie fericitã, iar al doilea, pe atunci în culmea gloriei, cooptat titular în echipa nationalã a României, era logodit. Cei doi fotbalisti, exponentiali pe acea vreme ai echipei fanion a judetului, au avut ulterior cariere fotbalistice cu destine diferite, Bãlace ajungând într-un final la divizionara B, ACS Poli Timisoara, în timp ce Paul Papp, dupã un interludiu în campionatul Italian, a reajuns în vederea selectionerilor echipei nationale, dupã transferul sãu la Steaua, acolo unde este titular. La termenul anterior al acestui dosar, doar Bãlace s-a prezentat pentru a fi audiat în calitate de martor, în timp ce Paul Papp a motivat cã este în cantonament cu echipa în Spania, judecãtorii cerând prezenta la proces a fotbalistului cu mandat de aducere. Din fericire pentru el, Papp îsi poate efectua ce-a de-a doua parte a stagiului de pregãtire, care are loc în Antalya, dat fiind faptul cã apãrãtorul ales al celor doi inculpati, Viorel Rusu si Carlo Grasu, a fãcut cerere de amânare, cerere aprobatã, procesul urmând a reîncepe pe data de 11 februarie.

Obiectul dosarului

Procurorii DIICOT Vaslui au trimis în judecatã, pentru trafic de minori, doi cunoscuti interlopi vasluieni, Viorel Rusu, împreunã cu un alt complice, Carlo Grasu, care se ocupau atât de gãsirea de fete de liceu dispuse sã practice prostitutia, dar si de gãsirea clientilor amatori de “prospãturi” si stabilirea pretului partidelor de sex, care se desfãsurau fie la locuintele proxenetilor, fie în apartamente închiriate special, fie la domiciliul clientului sau în camere de motel. Ulterior, dupã ce ajungeau la majorat, fetele erau trimise la bordeluri initial în Irlanda si, dupã ce politistii irlandezi au descins în bordel, în Elvetia. Actele celor doi datau încã de la începutul anului 2011, si au durat pânã în ianuarie 2014, atunci când Viorel Rusu a fost arestat de procurorii DIICOT, ulterior, din cercetãri rezultând si implicarea unui alt vasluian, cunoscut în special pentru pasiunea pentru poker profesionist, Carlo Grasu, nasul de cununie al altui interlop vasluian, Alis Gentimir. În cursul cercetãrilor a explodat “bomba”, de nurii fetelor s-au bucurat mai multe persoane din lumea bunã a municipiului Vaslui, printre care si doi fotbalisti exponentiali ai echipei de fotbal FC Vaslui, Silviu Bãlace si Paul Papp. Cele douã vedete locale, pe acea vreme, au simtit nevoia de a se destinde dupã meciurile grele din campionat, apelând la serviciile proxenetilor, în ciuda faptului cã Bãlace era însurat si avea un copil, iar Papp era logodit. Spre norocul lor, cei doi fotbalisti nu au fost inculpati în acest dosar, pentru cã au declarat anchetatorilor cã nu stiau cã fetele erau minore, fiind însã chemati sã depunã mãrturie în calitate de martori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.