5.3 C
Vaslui
27-nov.-2022

Paul Rãileanu, mentiune la Olimpiada Internationalã de Limba Rusã

- Advertisement -

REUSITÃ…Elevul Clubului de limba rusã de la Liceul Teoretic Mihail Kogãlniceanu, Paul Rãileanu, pregãtit de doamna profesoarã Eugenia Cretanu, s-a întors de la Olimpiada internationalã de limba rusã de la Moscova, editia 2016, desfãsuratã în perioada 15-30 noiembrie, cu o mentiune specialã. Nu este primul premiu obtinut de elev. Paul si Andrei Arsene , de la aceeasi unitatea de învãtãmânt, au fost recompensati cu Premiul I la Marele Concurs International „Planeta Verde – Penita de Aur a Rusiei”, organizat la Moscova.

Mentiunea obtinutã de Paul îi conferã dreptul de a fi admis în învãtãmântul superior, în institutiile din Federatia Rusã. Mai mult decât atât, impresiile din acest nou univers rar accesibil elevilor români vor fi înmãnuncheate de Paul într-un film documentar, care va fi prezentat la editia 2016 a Festivalului international de scurtmetraj „Festimaj” 2017 organziat la Meyzieu, în Franta. Nu este prima reusitã a elevului. Paul Rãileanu si Andrei Arsene, colegul sãu, au obtinut în luna octombrie premiul I la concursul „Planeta Verde – Penita de Aur a Rusiei”. Atunci, pe lângã elevii componenti ai reprezentativei României care au încântat juriul cu eseurile lor scrise în limba lui Puskin, au mai participat elevi din 72 de tãri de pe toate continentele, din care s-au distins, alãturi de copiii vasluieni, elevi din Germania, Australia, Statele Unite, Ungaria, Canada, Ucraina, Belarus, Tãrile Baltice, Grecia si din tara-gazdã, Rusia.

Vasluiul va gãzdui etapa nationalã a Olimpiadei de Limba rusã

Vã reamintim cã, în luna aprilie 2017, Vasluiul va gãzdui etapa nationalã a Olimpiadei de limba rusã – limbã modernã, „fapt care onoreazã si îndeamnã la o atitudine receptivã si pozitivã fatã de studierea limbii si civilizatiei ruse, una din cele mai mari ale lumii”, a transmis Alexandru Mîtã, inspector de Limbi moderne. Interesul pentru limba rusã, limbã purtãtoare a unei culturi plinã de superlative, a fost readus în atentia publicului vasluian de „Clubul de limba rusã”, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui. Acesta a fost fondat de Eugenia Cretanu, membrã a Comisiei Nationale de limba rusã, împreunã cu inspectorul scolar pentru limbi moderne, profesorul Alexandru Mîtã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.