spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Paznicul șpăgar de la Protecția Copilului avea conexiuni și la Episcopie: colecta bani pentru copii cu dizabilități

- Advertisement -
INCREDIBIL… Nea Costică din Bârlad, „agentul 007” de la DGASPC Vaslui, care a făcut bani mulți cu acte cel mai probabil false și cu luare și dare de mită!

DE NECREZUT… Detalii uluitoare ies la iveală în cazul „agentului de securitate” Constantin Nechita de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui! Se pare că, pe lângă colectarea de mită și împărțirea de certificate, paznicul Costică avea și alte îndeletniciri! Acesta colecta bani de la bisericile din județ spunând preoților și oamenilor care slujesc acolo că face colecta pentru a ajuta copiii sărmani, prezentând unde cerea „ajutor” bănesc ceva gen legitimație, cum că are acordul Episcopiei Hușilor, precum și a Asociației „Filantropia Ortodoxă”. Despre Nea Costică Nechita, ziarul Vremea Nouă este primul care a prezentat ce fel de „afaceri” face acesta! Pe lângă colectarea de bani, acesta a înșelat un profesor de aproape 20.000 de lei! „Prietenul” Costel Nechita i-a cerut cu împrumt această sumă, dar nici până acum nu a primit vreun ban înapoi.

Paznicul de la Protecția Copilului avea intrare la Episcopia Hușilor . Acesta a primit acordul de a realiza colete financiare în cadrul parohiilor din cuprinsul eparhiei abia la finele lunii aprilie 2023! Mai mult, avea obligația de a elibera chitanțe, el prezentându-se ca președinte al organizației nonguvernamentale „Cantina Oamenilor cu dizabilități medicale și financiare”. Ni s-a confirmat și că acesta dădea chitanțe pentru sumele încasate, dar nu se știe cu exactitate dacă folosea banii pentru „oamenii cu dizabilități medicale și financiare”, odată ce i-au fost găsiți în casa sa din Bârlad o sumă colosală, peste 95.000 de lei și vreo 8.700 de euro, sumă care, după cum se vede, nu era pentru… Cantina oamenilor necăjiți! Iată punctul de vedere transmis de Episcopia Hușilor, prin purtătorul de cuvânt, preotul Cosmin Gubernat, despre Nea Costică:

«Numitul Nechita Constantin, a solicitat Centrului Eparhial Huși, în calitate de președinte al organizației nonguvernamentale „Cantina Oamenilor”, din municipiul Bârlad, binecuvântarea pentru a realiza colecte financiare în cadrul parohiilor din cuprinsul Episcopiei Hușilor. A primit acordul în acest sens, în 24 aprilie 2023, specificându-i-se că poate realiza aceste colecte numai cu aprobarea prealabilă a preoților parohi, și cu obligația expresă de a elibera chitanțe, către unitățile de cult, pentru sumele rezultate în urma colectelor efectuate», ne-a precizat preotul Gubernat.

Despre Asociația „Cantina Oamenilor cu dizabilități medicale și financiare” puteți găsi aici: https://www.totalfirme.ro/asociatia-cantina-oamenilor-cu-dizabilitati-medicale-si-financiare-45446357, nimic! Mai precis, a fost înființată în 10 ianuarie 2022, are 0 angajați (!!), încasările pe anul 2022 fiind de 8.927 RON și profitul pe anul 2022 de 1.689 RON! Ca obiect de activitate se poate vedea că are …”Alte activități de asistență socială, fără cazare”. Și cam atât se poate ști despre „Cantina Oamenilor” pentru care a cerut Episcopiei Hușilor acordul ca să strângă bani! Și din luna mai a strâns foarte mulți bani, care erau acasă la el, nu la „oamenii cu dizabilități medicale și financiare”!

„Agentul 007” Nea Costică a țepuit un profesor de acum doi ani!

Legat tot de paznicul de la DGASPC Vaslui – care avea loc de muncă bine „plătit” la Complexul de Servicii Comunitare CSC nr.2 Bârlad, ziarul Vremea Nouă a scris pentru prima oară ce putea să facă Nea Costică Nechita! În luna februarie din acest an, un caz ieșit din comun ne-a fost prezentat de un bârlădean, profesor la un liceu din oraș. Acesta ne-a descris o situație jenantă, în care a fost pus de un fost prieten de al său, lucrător la DGASPC Vaslui, la un complex comunitar din Bârlad, după ce în urmă cu peste doi an (mai precis în februarie 2021- n.r.) i-a împrumutat acestuia suma de 18.600 de lei. „Doar pentru două săptămâni a fost vorba că îi pot da și acesta a zis că mi-i dă repede înapoi. De atunci, de doi ani nu mi-a dat nimic înapoi! Ne răspunde la mesaje, la telefon, ne spune da, da , da, vă dau înapoi. I-am zis că îl dau în judecată și vreau să mediatizez cazul, pentru ca oamenii să știe ce face «prietenul» meu, să nu cadă pradă și ei! Cere împrumuturi și nu mai restituie nimic, decât doar prin telefon! Am făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, avem încă dosar pe rol, avem termen pe 28 noiembrie, pentru că poliția trebuie să mai completeze dosarul lui, că nu-l prea găsește”, a precizat profesorul (încă!) păcălit de 18.600 de lei!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Pe scurt: un celebru oarecare a păcălit preoți și credincioși cu binecuvântarea episcopului.

    Acum urmează ca episcopul să ne predice în cuvinte sofisticate cât este el însuși de nevinovat, după care noi o să-l credem căci episcopul nostru este cunoscut de toată suflarea ca un om zăbavnic, citit și bun (așa dorește să pară); iar în primăvară vom vota tot cu PSD căci așa ne recomandă măria sa care nu cunoaște nicidecum corupția politică (nu e ca și cum ar primi vizite nocturne din partea politicienilor corupți) .

    România este mereu o țară „bogată” în astfel de „specimene”, indifent cum votăm noi. Pentru ca răul să biruiască este suficient ca oamenii cuminți să nu facă nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.