spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
01-mart.-2024

PCRM ar putea fi exclus din cursa electorală

- Advertisement -

Are 23 de ani, nu este angajat nicăieri, nu are casă, maşină sau altă proprietate şi umblă să împrumute bani de bilet pentru a pleca să muncească la Moscova. Cu toate acestea, el a donat 250 mii de lei pentru campania electorală a comuniştilor, potrivit datelor prezentate la CEC de către PCRM. Vorbim de Anton Leviţchi, un tânăr din satul Socoleni, raionul Anenii Noi, care însă habar nu are că este finanţator al PCRM şi încă unul dintre cei mai generoşi.

În raportul financiar pentru primele trei săptămâni de campanie, prezentat de PCRM, figurează 17 persoane fizice care ar fi contribuit la fondul electoral al formaţiunii. În total aceştia au umplut puşculiţa partidului cu aproape 2,6 milioane de lei. Nu ne-a mirat să-i găsim în lista donatorilor generoşi pe candidaţii PCRM la deputăţie Igor Dodon, Viorel Melnic sau Igor Grigoriev. Ne-a atras însă atenţia faptul că sume mult mai mari au fost donate de persoane necunoscute, care, ciudat, sunt toate din raionul Anenii Noi. Cel mai tânăr „finanţator” este Anton Leviţchi, din satul Socoleni, născut în 1987, care ar fi dăruit PCRM 250 mii de lei. Am încercat să-l găsim pe tânăr pentru a vedea din ce raţiuni, dar şi din ce surse a făcut o donaţie atât de mare.

Am reuşit să vorbim marţi seara cu tatăl băiatului, care a negat categoric că feciorul său ar fi făcut vreo donaţie pentru PCRM. „El abia leagă tei de curmei, n-are nimic al lui, nici măcar telefon mobil, de unde să dea atâţia bani, şi încă la comunişti? Doamne fereşte! Eu mă uit tare rău la comunişti! Chiar să fi avut aşa bani că nu-i dădeam voie să-i arunce în vânt”, ne-a spus revoltat Constantin Leviţchi, care este dispus să se adreseze cu o plângere în judecată. Omului tot nu-i venea să creadă că numele feciorului său figurează în lista cu donatori ai PCRM: „Unde spuneţi că e scris asta? Pe site? Ce e asta? Cine e autorul? Sau e o bârfă, vreo glumă? Sunt sigur că nu a făcut asta, dar lasă că îl întreb când vine acasă”.

….

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.