PDL a trimis-o pe fosta şefă de cabinet a lui Boc să supravegheze o piaţă de 30 mld. euro

Numele candidaţilor pentru funcţiile de conducere de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, de la Asigurări şi de la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private au venit în plicuri închise, direct de la centrul partidelor politice.

Parlamentarii au validat săptămâna aceasta noi mem­bri în conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care supraveghează Bursa de la Bucureşti, cu o capitalizare de 22 de miliarde de euro, şi modul în care sunt administrate activele de circa 7 mld. euro ale Fondului Proprietatea, SIF-urilor şi fondurilor de investiţii, însă niciunul dintre noii membri nu are experienţă pe piaţa de capital care să-l recomande pentru o asemenea poziţie.

Plicul cu recomandările de partid şi nu experienţa profesională a contat pentru parlamentari când au ales noile conduceri ale CNVM. Astfel, Ştefania Ferencz, de profesie avocat şi fără niciun fel de experienţă pe bursă, a ajuns să supravegheze piaţa de capital, singurul lucru care o recomandă fiind că a fost şefa de cabinet a fostului prim-ministru Emil Boc, în timp ce Carmen Negoiţă (tot avocat), fosta soţie primarului Sectorului 3 Liviu Negoiţă (membru important al PD-L), a fost numită în funcţia de preşedinte al comisiei.

www.mediafax.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ