5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

PDL va cere FMI tăierea cotei unice

- Advertisement -

Odată cu venirea misiunii FMI în România, Partidul Democrat Liberal vrea să ceară, printre alte măsuri de relansare economică, şi o reducere a cotei unice, a declarat Adriean Videanu, vicepreşedintele PDL, la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată de PRO TV.

Potrivit membrilor Consiliului Investitorilor Străini, se doreşte o cotă unică (pe venituri şi pe profit) menţinută la aceeaşi valoare sau, dacă nu, redusă de la nivelul actual. Mai mult, aceştia sunt de părere că guvernul ar trebui să revină la fostul nivel al TVA, pentru a menţine competitivitatea exporturilor mărfurilor româneşti în UE.
Şi grupurile de avocaţi din România sunt de părere că propunerea de reducere a cotei unice de impozitare de la 16% la 10% ar reprezenta pentru mediul de afaceri românesc o gură de oxigen extrem de necesar în acest moment. „Prin micşorarea cotei s-ar stopa migrarea firmelor din România înspre Bulgaria sau alte ţări cu o fiscalitate mai favorabilă. România ar fi ocolită, pe motiv de fiscalitate ridicată, nemaifiind o ţară căutată de investitorii străini”, a declarat Ştefan Boboc, avocat la „Boboc&Asociaţii”.


„Sper să fim suficient de convingători, pentru că România are nevoie să-şi relanseze economia. Noi avem printre cele mai înalte contribuţii sociale din UE.“,
ADRIEAN VIDEANU, fost ministru al economiei

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.