Pe banii acestui bătrân s-au luptat localnicii dintr-o comună din Iași. Și-a pierdut pensia pe stradă, iar mulți săteni au sărit ca vulturii! Bărbatul: „Mă rog noaptea să nu mă mai țină pe pământ”

A fost identificat proprietarul banilor pierduți în comuna Mogoșești, județul Iași. Întreg satul s-a zbătut pentru suma de 700 de lei, pensia unui bătrân din localitate. Mihai Popa este din comuna Mogoșești, Iași și a pierdut banii în timp ce se întorcea de la poștă, unde a fost să își ridice pensia. Bătrânul susține că nepotul său, care l-a ajutat să ajungă acasă, i-a sustras banii

Joi, 8 aprilie 2021, a fost identificat proprietarul banilor pierduți în centrul comunei Mogoșești, județul Iași. Mihai Popa are 90 de ani și este bărbatul care a pierdut banii, în urmă cu trei zile, pe 6 aprilie 2021. Suma pentru care s-a luptat o comună întreagă să o recupereze era de doar 700 lei și reprezintă pensia bătrânului. Mihai Popa bănuiește că cel care l-a ajutat să meargă acasă, după ce a ridicat pensia de la poștă, i-ar fi luat banii și mai apoi i-a pierdut.

„Când am mers să îmi iau banii de la poșta din sat, m-am sprijinit de un strănepot, să nu cad pe scări, că eu merg greu și am mai căzut. Eu l-am luat cu mine să mă ajute și el mi-a luat banii. Când mă ținea, a băgat mâna în buzunar și a luat o parte din bani, iar restul cred că i-a pierdut. La poliție sunt doar 700 de lei, dar eu am pensie de 900 de lei.
Acum nu mai am niciun ban, trăiesc cu 4 lei din pensia de luna trecută. Eu am plecat de la poștă direct spre casă, nu am cheltuit niciun ban și sigur el mi-a luat 200 de lei din ei. De la Poliție nu mi-au dat banii, mai durează până văd eu banii înapoi. Strănepotul meu mă mai ajută, vine și îmi face focul, pentru că eu stau singur, dar acum nu știu ce l-a apucat”, a declarat Mihai Popa, pensionarul păgubit. Localnicii spun că bătrânul ar fi cheltuit o parte din bani la magazinul din sat.
„E bătrân, nu mai vede bine, cine știe ce s-a întâmplat? Nu cred că i-a luat cineva din bani, a intrat la magazin după ce a luat pensia sau i-ar fi luat vântul din stradă”, a precizat un localnic, aflat la barul din sat.

Bărbatul locuiește singur și nu are copii

Bătrânul Pistreț, așa cum îl cunoaște întreaga comunitate, locuiește singur, într-o casă bătrânească din chirpici. Mihai Popa a lucrat de-a lungul anilor la construirea căii ferate din județul Iași, de aici și pensia de 900 de lei. Soția lui a murit în urmă cu mulți ani, iar cei doi nu au avut copii. Acum, pensionarul se simte singur, bolnav și trist. …https://www.bzi.ro/pe-banii-acestui-batran-s-au-luptat-localnicii-dintr-o-comuna-din-iasi-si-a-pierdut-pensia-pe-strada-iar-multi-sateni-au-sarit-ca-vulturii-barbatul-ma-rog-noaptea-sa-nu-ma-mai-tina-pe-pamant-4164244?utm_source=website&utm_medium=deschideri
1 COMENTARIU

  1. In primul rand statul criminal ii da 700 de lei pensie iar ei au pensii speciale din munca acestui batran. Si apoi vezi domne au facut dreptate… :))

LĂSAȚI UN MESAJ