11.2 C
Vaslui
21-mart.-2023

Pe drumul Vaslui-Iași se circulă „ca în palmă”, singura porțiune de drum care pune probleme șoferilor este cea a Consiliului Județean Vaslui (FOTO)

- Advertisement -
DIFERENȚE… Traseul Vaslui-Iasi, prin localitatea Rebricea, până la ieșire din județul nostru, le-a oferit soferilor senzatii diferite si asta pentru ca o jumatate de drum a fost deszapezit de Drumurile Nationale, cealalta jumatate, de Consiliul Judetean Vaslui.

SURPRINȘI… Prima ninsoare mai puternică în județul Vaslui aduce și prima încercare mai serioasă pentru drumari, fie că vorbim de cei din subordinea UAT-urilor, Consiliului Județean sau Drumurilor Naționale. Pe unii dintre ei, întoarcerea iernii nu doar că nu i-a luat prin surprindere, dar i-a găsit și foarte bine pregătiți pentru a face față situațiilor dificile.  Dacă în alte județe, au fost probleme cu drumurile principale, în județul Vaslui reprezentanții Drumurilor Naționale și-au făcut treaba ca la carte și au deszăpezit tot ce ține de ei. Iar de acest lucru s-au convins vasluienii care sâmbătă dimineața au avut drum spre Iași, pe DN24,  ruta Solești-Schitu Duca. Deși cu o noapte înainte a nins puternic, la primele ore ale dimineții asfaltul era negru și se putea circula pe el în condiții normale, dovadă a muncii continue a drumarilor. Cinci sărărițe dotate și cu lame „mișunau” între cele două județe, eliminând astfel și cel mai mic pericol care se putea ivi în calea conducătorilor auto. Spre ghinionul lor, vasluienii care s-au întors, sâmbătă dimineața, de la Iași, pe ruta Scânteia – Ștefan cel Mare, nu au avut parte de aceleași condiții de trafic. Și asta pentru că de la ieșire din municipiul Iași și până la intersecția de la Podeni, drumul se află în grija celor două Consilii Județene. Alți responsabili cu deszăpezirea, altă distracție.

Spre surprinderea multora, ninsoarea căzută în ultimele 24 de ore i-a găsit cu temele făcute și pe drumarii din subordinea Consiliului Județean Iași, nu însă la fel de bine precum colegii lor de la Drumurile Naționale. La fel ca prin Schitu Duca sau Poieni, și prin localitățile Dumbrava, Bordea și Grajduri asfaltul era la negru, dovadă că și aici sărărițele au fost folosite la maximum. Odată cu intrarea în județul Vaslui însă, peisajul s-a schimbat complet, arătând că drumarii noștri nu știu nici măcar să se uite peste gard, să vadă ce fac vecinii. De la Rebricea și până la Podeni, pe porțiunea de drum aflată în resposabilitatea Consiliului Județean Vaslui, carosabilul era aproape complet acoperit cu zăpadă, dovadă că ultima sărăriță trecuse în urmă cu mai multe ore. Zeci de mașini săteau pe avarii, trase pe dreapta, iar șoferii care își făceau totuși curaj să mearga mai departe, circulau cu viteză foarte mică pentru a evita o eventuală derapare. De la intrarea în județul Vaslui și până la intersecția cu drumul spre Negrești, toți conducării auto și-au amintit că trăiesc totuși în România și că nu totul poate să fie perfect. De la Podeni însă și până la intrare în municipiul Vaslui, soarele a răsărit din nou pe strada șoferilor și asta pentru că pe porțiunea respectivă de drum s-a făcut o nouă deszăpezire de manual, responsabili fiind aceieși profesioniști de la Drumurile Naționale. Periplul Vaslui-Iași de sâmbătă dimineața, pe cele două rute diferite, arată că drumarii UAT-urilor vasluiene și ai Consiliului Județean Vaslui au fost singurii surprinși de întoarcerea iernii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Ia sapati voi putini și vedeți cine a câștigat an de an licitațiile de la drumurile județene , și după trageți singuri concluzii 🙃ia sa vedem cat de buni sunteți 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.