Pe o mică insulă din Grecia, Akri, trăiește un singur copil, Christos. E singurul elev al școlii cu un singur profesor

În minunata Grecia, pe una din sutele de insule locuite, din Marea Egee, trăiește un singur copil. Se întâmplă în Akri, acolo unde Christos, un puști de 12 ani, e singurul elev al școlii care se va închide după ce el va pleca la o altă școală, de pe o altă insulă. Insula nu are spital, nici secție de poliție, nici locuri de muncă. 

Akri merge un kilometru până la școală, în fiecare dimineață. Pe insula Akri trăiesc doar 40 de oameni. Christos e cel mai tânăr, singurul copil de pe insulă. Are un singur prieten, câinele școlii.

”Ce-mi lipsește cel mai tare? Prieteni cu care să mă joc, desigur. Colegi care să fi mers cu mine la școală și cu care aș fi putut să joc baschet”, mărturisește Christos Kamposos, conform Digi24.

De pe Akri doar se pleacă

Insula, populată de o mână de oameni, nu prea are locuri de muncă. Locuitorii trăiesc din pescuit și agricultură. Doar câțiva trăiesc din turism, angajații a două taverne de pe insulă.

Oamenii locului recunosc că e simplu să te muți de pe Akri pe o insulă mai mare, însă să lași o insulă mare sau un oraș pentru insula Akri e aproape imposibil.

”Vreau să merg la liceu și apoi să devin profesor. Și apoi vreau să mă întorc aici și să predau – asta dacă vor mai fi copii…” este visul lui Christos.  … https://www.dcnews.ro/pe-o-mica-insula-din-grecia-akri-traieste-un-singur-copil-christos-e-singurul-elev-al-scolii-cu-un-singur-profesor_791193.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ