22.2 C
Vaslui
14-aug.-2022

Pe șestache: Manevrele lui Boroș și vizita ministerială secretă la Varianta de Ocolire a Bârladului! (FOTO)

- Advertisement -
SECRETOMANIE… Primarul Bârladului s-a molipsit de “secretomanie” pentru ca să nu mai ajungă la alegători decât ce “comandă” el! Vizită ministerială la VO a Bârladului… pe șest!

CUM POȚI MINȚI ALEGĂTORII… Primarul Dumitru Boroș s-a specializat nu numai în arta de a adminisira orașul sub forma unui haos total, ci și prin a bloca “scurgerea de informații” către alegători, atunci când acestea nu dau bine la popor! Vă amintiți că săptămâna trecută, Cătălin Urtoi, consilierul Ministrului Transporturilor, a făcut câteva precizări în cadrul unei conferințe de presă, prin care dădea ca sigur, că la finele anului 2023, vom tăia panglica la Varianta de Ocolire a Bârladului. Atunci primarul a făcut o conferință de presă, a doua din acest an, sperând că bârlădenii îl vor aplauda, alături de consilierul ministrului. Săptămâna aceasta însă, a apărut la Bârlad un alt oficial de la Ministerul Transporturilor. Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a fost pe 3 august la Bârlad și a declarat la finalul vizitei că, din cauza birocrației, lucrările la Varianta Ocolitoare a Bârladului ar putea fi reluate, în cel mai bun caz, peste o lună. Ce spune primarul Dumitru Boroș, prin cei cu care s-a înconjurat ca să învețe cum se dau minciunile drept adevăr? “Am tot spus în dialogurile purtate la minister, că oamenii acestui oraș sunt la limita suportabilului în privința traficului greu și că unii aproape că nu mai au pereți la case. Acum apare o nouă problemă: la Bârlad se derulează un proiect gigant, cel de Mobilitate Urbană, care are o finanțare aproape cât a Variantei de Ocolire a Bârladului”, a declarat edilul.

Cei din Ministerul Transporturilor fac declarații fără noimă, de la o vizită la alta, ocolind un lucru cert: adevărul. Acela că mai e până când VOB va deveni realitate, termenul de 1 decembrie 2023 fiind departe de realitate. În afară de a minți populația revoltată și a-și face primarul imagine, niciunul nu transmite nimic concret. Presa din Bârlad, aceea care a mai rămas pe baricade și nu a fost cooptată ca funcționară în Primărie, nu a fost invitată să participe la vizita ministerială și nici nu a mai fost organizată o conferință de presă. Primăria a postat pe pagina de FB un comunicat, într-o formă coafată, care să fie cât mai ușor digerată de creduli. Citiți, comentariile sunt de prisos!

“Principalii actori implicați în construcția Variantei de Ocolire a Bârladului (VOB), față în față cu secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Bârladul a fost miercuri, 3 august, gazda uneia dintre cele mai importante întâlniri de la debutul lucrărilor de construire a Variantei de Ocolire a Bârladului. Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a venit la Primăria Bârlad, unde a purtat o lungă discuție cu principalii actori implicați în această investiție: reprezentanții firmei constructoare, ai proiectantului, ai subantreprenorilor, precum și cu reprezentanți din structurile centrale și teritoriale ale CNAIR și ale Drumurilor Naționale. Din partea Bârladului, au fost prezenți primarul Dumitru Boroș și senatorul Iulian Bâca. Secretarul de stat le-a solicitat tuturor expunerea clară a problemelor care afectează, în acest moment, ritmul firesc al lucrărilor. Reprezentanții constructorului au pus pe tapet cele două dificultăți majore, ambele generate de birocrația excesivă permisă de lege și utilizată, uneori ostentativ, de unele instituții ale statului:

 1. obținerea de la Mediu a permisului de utilizare a pământului de umplutură din groapa de împrumut recent avizată, care poate dura chiar și 30 de zile din acest moment;
 2. un aviz de la Apele Române, instituție care pretinde realizarea unor diguri pe care constructorii și proiectanții le consideră nejustificat de mari; pe lângă faptul că mare parte din aceste diguri ar fi inutile în cazul unor eventuale inundații (pentru că depășesc excesiv aria de revărsare a Râului Bârlad chiar și într-un scenariu sever) construirea lor presupune creșterea costurilor investiției și chiar întârzierea termenului de finalizare”, scrie într-un comunicat, coafat frumos, pe pagina de Facebook a Primăriei Bârlad!

Primarul Boroș vorbește în numele bârlădenilor, ca un avocat, fără a spune nimic!

“E frumos a scrie versuri, când nimic nu ai a spune!”, scria jurnalistul cel mai acid al secolul XIX din România, Mihai Eminescu. Iată o mostră concretă din zilele noastre: Primarul Dumitru Boroș a intervenit în numele bârlădenilor, cei care înțeleg mai bine decât oricine necesitatea variantei ocolitoare! “Bârladul este la mijlocul acestor neîntelegeri, având cel mai mult de suferit. Am tot spus în dialogurile purtate la minister, dar și în memoriile pe care le-am trimis, că oamenii acestui oraș sunt la limita suportabilului în privința traficului greu și că unii aproape că nu mai au pereți la case. Acum apare o nouă problemă: la Bârlad se derulează un proiect gigant, cel de Mobilitate Urbană, care are o finanțare aproape cât a VOB. Înlocuim asfaltul pe cele mai importante artere rutiere, peste 13 la număr. Constructorul oferă un termen de garanție, dar nu vom beneficia de această garanție dacă nu scăpăm de traficul greu din oraș. Covorul asfaltic ce va fi turnat suportă o anumită greutate. UE nu finanțează infrastructuri pentru trafic greu prin mijlocul orașelor”, a spus primarul Dumitru Boroș. Deci, nimic!

Secretarul de stat a declarat că va superviza personal soluționarea problemelor menționate, în așa fel încât lucrările la centura ocolitoare a Bârladului să intre în dinamica normală. Discuția a fost urmată de o vizită pe șantier, secretarul de stat dorind să inspecteze cei 11 km ai VOB, notând plusurile și minusurile constatate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

39 COMENTARII

 1. Vizitează și primarul centura, acolo nu e nimeni sa i pună întrebări incomode, de ce nu vizitează și șanțurile din centrul orașului? I o fi Rușine de alegători? Acum vreo 2 sau 3 săptămâni l am văzut in parc pe deal lângă Eminescu, ocifializa o nunta. Asta nu ar fi nimic ieșit din comun, era cam dubios ca a chemat poliția locala sa l păzească. E așa iubit de bârlădeni încât are nevoie de paza? Dl primar, de câte mandate mai aveți nevoie sa Terminați centura?

 2. Inventeaza Cezara o mizerie kakaxioasa,asa ca s.o serveasca idiotii,de parca ar sti ca sunt jigodii peoaste gramada care pun botul la orice.Cum adica pe sestache.!???Cand toti si toata presa a stiut.
  Plus ca vizita a fost ziua in amiaza mare.Acum ca Vremea Noua arunca asa ca la javre flamande asa mizerii,inteleg,greu da inteleg,dar e greu sa inteleg ca se mai gasesc jeguri cu creierul spalat care sa inghita asa usor kktul acestei fituici.Ptouuuuuuu,sa.ti faci cruce,asa creduli dobitoci e greu de gasit.Efectiv e de analizat intr.un laborator specializat in creiere spalate !

 3. Sa vedem ce.a facut.Pai bai sulica habarnist,Dnul Boros a facut deja pana acum,intr.un mandat si 2 ani,mult mult decat toti prinarii la un loc in ultimii 33 ani.Unde ai fost oare de poti pune o asa jegoasa intrebare !????
  Doamne pt.asa zdrente neamuri de galceava e clar,nu e bine sa faci nimic.Noroc ca asemenea linge blide sunt din ce in ce mai putini.Si vor fi din ce in ce mai putini.!

 4. Plavane,tu 100% esti o scursura plina de ura,urmas al tradatorolor de neam si tara adusi in Romania de Paucher si Bondaras.Cei care au impus cu forta regimul criminal al lui Dej si sleahta lui de criminali bolsevici.Se vede treaba ca acest primar exceptional,dnul Boros,deranjeaza rau tare pe niste unele jigodii imputite,scursiri de la marginea societatii,trantori ordinari,sinecuristi tataristi,indivizi tocalosi din cale afara,golani de ultima speta,care efectiv nu stiu ce sa mai faca pt.al denigra pe domnul domnilor,Dumitru Boros,cel mai onest si capabil om,gospodar,primar al Barladului.Asa scursuri bolsevic securiste sunt 100% urmasii tradatorilor de tara de prin anii 50.Orice om cinstit,onest,educat,daca citeste comentariul tau realizeaza usor ce mult deranjeaza dnul Boros pe golanii ordinari care ar vrea sa se cocoate ca ultimii paduchi scarbosi si.n fruntea Barladului,dupa ce prin mijloace securist samavolnice,au acaparat PNL.ul local si pe cel judetian.Hai sictir golan ordinar,tradator vandut pt.o sinecura si doi bani !

 5. Gigel,gigel,stai frumos in scaaunelul tau subred,ca oricum scrii doar tampenii vrand sa faci placeri unor jigodii nenorocite care nu pot sa doarma din cauza succesurilor bravului nostru primar,Dumitru Boros !

 6. Alta secatura ofticat cacacioasa care isi permite sa critice activitatea fara cusur al celui mai bun primar,din toate timpurile,dnul Dumitru Boros.Inventeaza Cezara o prostie fara margini,asa sa se afle in treaba,si imediat,la comanda,se gasesc catva pierde vara,neamuri de traista,care sa puna ratul lor flamand !!!

 7. Bârladul mai are primar? La cum arată zici ca a fost ocupat de ruși. Sau dacă are, poate știe el ceva despre o invazie a rușilor și s a apucat sa sape Tranșee din timp, sa fim pregătiți.

 8. Stii tu neam de traista ofticat,ca bravul nostru primar,e hot.Neispravi cufurit ce esti,oare cum poti face o asemenea acuzatie mai mult decat grava !??.Doar un neam prost fara oereche poate acuza un om atat de onest,atat de gospodar,atat de determinat sa faca din Barlad un oras deosebit,in care sa traissca oameni civilizati,oameni gospodari;dar si jeguri prapadite ca tine,din pacate !

  • Pana face un oraș deosebit hai sa vedem ce a făcut, nu ce o sa facă, la promisiuni știm ca se pricepe. Deocamdată acest oraș deosebit arată mai mult a sat uitat de lume. Sunt multe sate care au drumuri mai bune decât in barlad. Așa primar, așa ruina de oraș.

 9. Bravoi,Corina F.Inteligenta iti da pe dinafara si revarsa in fituica Vremea noua,fituica care nu poate sa existe fara atacuri ticalos mizerabile zilnice.Adica se depun proiecte pe fonduri europene,proiecte super profesioniste care ni se aproba in bloc.Si vii tu,desteapta neamului si ai vrea sa se execute cand va fi gata,CO.Adica si peste 2,3 sau 5 ani.Doamne unde esti sa vezi ce tii pe pamantul asta sfant.!!!!
  Ei bine,hai sa te luminez un pic.Odata aprobate,proiectele europene,si trebuie executate.Altfel pierzi banutii,si dupa,vii tot tu si neamul tau „destept”si spui ca nu s.a facut,nu se face nimic.Bravooo !!!….,cap ai,minte yoc !!!

  • Bai rahat cu mot, numit Kakanor, vezi ca femeia are dreptate! In primul rand trebuia o prioritizare a proiectelor in ordinea fireasca: apa+canal, cabluri mutate in subteran si la sfarsit asfaltare. Mai trebuia o minte luminata, nu ca a ta de bou incaltat cu fesul, care sa ordoneze termenele de intrare in executie a lucarilor nu sa se faca toate de-a valma. Si nu in ultimul rand toate astea ar fi trebuit sa inceapa dupa ce se finaliza VO a Barladului. Asa ca bai cap de cauciuc, nascut datorita prezervativului gaurit, mergi la idolul tau iluminat si arata-i ca sunt si oameni destepti pe lumea asta nu numai prosti de-al de tine cu care s-a inconjurat de cand a devenit primar!

 10. Dacă ar fi fost putina minte in capetele luminate ale aleșilor s ar fi apucat de canalizare după ce era terminată centura. Ar fi fost mai ușor de suportat lucrările fără traficul greu și cei care sunt in tranzit. Dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere, ori se știa ca centura nu va fi gata la timp, iar dl primar minte.

 11. Nu ca l ar durea prea mult in cot pe bouros de bârlădeni, dar ce minciuni va mai inventa când șoseaua de centura nu va fi gata la timp. Nici pe bârlădeni nu i prea interesează ca sunt luați la mișto, de câteva luni respira nori de praf și își rup picioarele pe trotuare sparte. Poate din toamna când le va ajunge noroiul la usa se mai trezește cineva. Crede cineva ca ce s a distrus vara asta in barlad se poate repara intr un an sau 2?

 12. Caterinca mare cu șoseaua de centura, ba e gata, ba stai așa ca intra firma n faliment. Ăla din minister zicea acum o săptămâna ca va fi gata la timp. Treaba românească, interese mari. Cam pretențioși și bârlădeni, vor ei centura, cine sa o facă? Primarul a fost capabil sa facă 2 sensuri giratorii din plastic, a pus 3 foi de gresie pe ciusmele și a pus demolatori sa spargă străzi, trotuare. Oare e mândru de realizări când se plimba prin oraș?

 13. Ffff corect.Va felicit.In fine;Barladul are primar.Si ce primar.Daca ceilalti ar fi facut macar 10% din ceea ce.a facut si face Dumitru Boros,astazi eram departe.Asa este,ceilalti au.plantat flori,Si toata lume stie de ce !!!

 14. Prea multe avize, prea multa birocratie !! Indiferent cum si cine minte , primarul Boros este singurul primar al Barladului, care s-a incumetat sa faca atatea lucruri deodata in folosul indelungat al comunitatii ! In rest ceilalti primari, doar au plantat flori 🙂

 15. Doamne cat de tare le sta.n gat unor zdremte frustrate bravul nostru primar,Dumitru Boros.Sunt flamande de ura si de imvidie fata eforturile pe care le face aceat primar pentru ca CO,investitie atat de asteptata,sa fie gata la termen.Tare mi.e teama ca aceasta CO este practic blocata de interesele meschine ale unor jigidii.care vor sa.l blocheze efrctiv pe dnul Boros.Intrebare: Unde si cum se plaseaza marele deputat de Vaslui,deci si de Barlad,Nelu Tataru !?..,intreb pt.ca stiu ca amfirrionul lider de comjuctura al PNL Vaslui,este si consilier al premierului.Asa cum este si mai marele prefect al judetului,Garincea Onofrei.Alt lider de conjuctura al PNL.Cocotat de Tataru presedinte PNL Barlad.Doamne pana unde a ajuns tupeul si impostura.Si totusi.Ei.Tataru si Onofrei,ce fac,ce intreprind pt.ca CO sa fie gata la ternen.!?????..Fac oare ceva in acest sens !?..Sau !????????….,tare,tare as vrea un raspuns la aceste intrebari cheie,as zice..Felicitari si respect dnului primar,vad,stiu ca face tot posibilul omeneste vorbind,absolut tot posibilul,pentru ca aceasta vitala investitie sa fie gata la termen !
  Multumesc,dle primar !

 16. Probabil ca in esenta, ceea ce zici tu e corect. Sau poate nu.
  Insa felul in care scrii, termenii pe care ii folosesti… „Șestache” (ai gasit tu cuvantul asta in DEX?), „secretomanie”. Cuvinte de strungar la IRB.
  Nu pot sa nu remarc faptul ca se vede de la o posta ca tu esti frustrata tare pentru ca i-a angajat pe aia la Primarie, fosti lucratori la ziar si ei, ca si tine.

  • Adila, nu mai scrie cand esti cu capsa pusa (la miezul noptii muci de beat)! Asteapta si tu sa ajungi la serviciu a doua zi (nu conteaza cand ci cat de treaz ajungi) si dupa aia faci un brainstorming cu Razvan si Simona si dati o replica de bun simt. O fi fost Cezara strungar la IRB dar macar nu e condamnata penal pentru conducere sub influenta alcoolului! Iardaca Cezara nu s-a angajat la Primarie inseamna ca Timofticiuc o plateste bine si nu e muritoare de foame cum sunt ziaristii care s-au vandut pentru un pumn de arginti.
   PS: In caz in care ai nedumeriri iti ofer explicatii inainte de a le solicita: Brainstormingul este o tehnica de creativitate in grup, menita sa genereze un numar mare de idei, pentru solutionarea unei probleme. Tehnica a fost initiata de Alex Osborn, care a prezentat principiile metodei in cartea „Applied Imagination”!

   • Dacă aș fi avut pseudonimul „Gică”, ai fi crezut că sunt Gică Hagi?
    Și persoanele la care faci tu referire sunt la fel de „profesioniste” pe cât erau și pe vremea când scriau la ziar, pe cât de profesionistă ești și tu. Adică deloc!
    Cât despre englezisme… vezi că te cam dai semidoct! Al’de „șestache” care ești! 🤣

    • Vad ca esti pe aceeasi lungine de unda cu Gica Hagi si te ghidezi dupa maxima emisa de acesta: Ai , n-ai migea tragi la poarta! Felicitari!
     PS Nimeni a reprosat profesionalismul celor trei ci doar modul in care s-au transformat din critici acerbi ai lui bouros in catelusi care fac sluj in fata jupanului, acum dupa ce s-au angajat la Primarie si au primit un os de ros.

     • Asta e ideea! Nu mi-i mai adu in discutie pe „cei trei”. Nu ma intereseaza de ei, nu ii cunosc, nu vreau sa ii cunosc.
      Ma intereseaza ca tu scrii intr-o publicatie locala si o faci prost, fara profesionalism! Ca de exemplu si in articolul asta, cand ai folosit in titlu un cuvant „smecheresc” dar care nici macar nu exista in DEX!

 17. Cezara tare ești nepriceputa. Se întârzie ca sa nu mai dea “protejata” firma Nomis garanția de buna execuție pe străzile asfaltate. Știm cu totii ce asfalt de cacat toarnă cei de la Nomis. Dacă ar verifica cineva si rețeta si sa vadă ca la parcări au schimbat si piatra din proiect si grosimea stratului ca sa manance si gura celor de la Nomis si gura Cezarei ca de asta nu vede anumite lucruri. E prea buna friptura la Romaris.
  Mai bine turnau cei de la Reizer .

  • TOATE companiile care au contracte cu statul romăn nea DĂNUŢ îşi bat joc şi fac lucrari de mantuială …….suntem o ţară macinată de corupţie si hoţie …….nu avem politie ,justiţie ,sri instituţiile statului sunt GRUPURI INFRACŢIONALE ORGANIZATE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.