Pecheanu a scăpat ca prin urechile acului de un dosar penal

NOROCOS… Fostul primar de la Drânceni, Gelu Pecheanu, răsuflă ușurat! A scăpat de răspunderea penală, în cazul dosarului care i-a adus numai necazuri, inclusiv pierderea funcției de primar și, ulterior, ratarea șansei de a candida la alegerile din 2020. Totul a fost posibil după ce instanța Curții de Apel Iași a decis că faptele s-au prescris, atât pentru el, acuzat de conflict de interese, cât și pentru fiul său, acuzat de complicitate. Acest dosar vizează acordarea unei suprafețe de pășune aparținând Primăriei Drânceni, de la tatăl primar, la fiul concesionar. ANI s-a sesizat în acest caz și nu s-a lăsat, până nu l-a scos din Primărie pe Gelu Pecheanu. A început și cercetarea pe parte penală, însă, deși pe fond cei doi au fost condamnați de Judecătoria Huși la închisoare cu suspendare, până să rămână hotărârea definitivă, iată că a intervenit prescripția răspunderii penale.

Când e să ai noroc, ai! O poate spune fără ezitare fostul primar de la Drânceni, Gelu Pecheanu, care, iată, scapă de un dosar greu și cu multe implicații, dat fiind faptul că și fiul său era inculpat în această speță. Este vorba despre vechiul scandal, în care primarul Pecheanu era acuzat că a dat societății fiului său, în concesiune, 75 de hectare de pășune, la un preț de 25 de lei pe hectar/anual. Pentru această suprafață, fiul primea de la APIA suma de 94.000 lei, drept subvenție. A început o bătălie în instanță, întrucât primarul de atunci, Gelu Pecheanu, susținea că e nevinovat și că, dacă a semnat în calitate de împuternicit al CL Drânceni, pentru punerea în aplicare a hotărârii de concesionare, a făcut-o doar pentru că nu a avut niciun cunoscător bun al legii, vreun jurist priceput, care să îl îndrume. Justificarea însă nu a ținut în fața judecătorilor Judecătoriei Huși, care, pe fond, l-au condamnat la închisoare cu suspendare pe fostul primar Pecheanu. Acesta și fiul său au făcut apel, iar acum, iată, instanța Curții de Apel Iași a decis că s-au prescris faptele, la fel și orice răspundere penală.

Anchetatorii spun că e corupție, Pecheanu recită versuri!

În fața acestui rezultat primit de la instanță, fostul primar Pecheanu nu și-a ascuns bucuria, ba a spus și versuri, pentru a parafraza într-un fel propriu, un proverb mai vechi: “Unde-i unul, nu-i putere/La nevoi și la durere/Unde-s trei (judecători!), puterea crește și dușmanul nu sporește. Așa spun eu, când mă refer că la Curtea de Apel, unde au fost trei judecători, care au spus că faptele s-au prescris. Au trecut 7 ani și jumătate de când s-a întâmplat, iar legea așa spune. Mie îmi pare bine că am făcut apel și iată rezultatul”, a spus fostul edil. Gelu Pecheanu mai are un dosar penal, în care este implicat alături de nora sa. Acuzațiile la adresa fostului edil arată că acesta și-ar fi angajat nora, pe vremea în care era doar prietena fiului său, drept manager al unui proiect derulat de Primărie, plătind-o cu o leafă de 550 de euro pe lună, pe toată durata derulării proiectului, mai exact 22 de luni. Tânăra care ulterior i-a devenit noră era studentă la vremea aceea. Gelu Pecheanu și-a susținut și aici nevinovăția, dând vina pe presupușii “dușmani politici”. Anchetatorii însă sunt de altă părere și rămâne de văzut cum se va soluționa și cel de-al doilea dosar penal.
32 COMENTARII

 1. Bai penalule de Pecheanu ce ar fi sa cauți și sa depistezi pe toți cei ce scriu urât despre tine și prin aceste comentarii nu numai pe cei de pe Facebook și sa – i dai în judecată sa fim mai multi.Toata viata ai umblat numai cu amenințări trecând și la alte violente. Cine nu te lauda ii spunei sa te pupe în c—r, frumoasa expresie de om politic ai și îi amenințai familia jegule ce ești.
  Ai ajuns de râs în tot județul hotule cu atâtea dosare.

  • Acest comentariu este scris de denuntatatorul.meu Lemnaru ion poreclit iulia iulica dupa spusele lui Dl Stoleru…ai sa mori de inima si prostie…toata comuna stie ca esti un turnator notoriu…Adica esti un cadavru…eu am curajul sa imi scriu numele …nu ca tine?????

   • Bai gunoi penal, bai venetic împuțit, te bați cu pumnul în piept ca tu ești bărbat… De unde atâta bărbăție? De ce ai scris cu pseudonimul Sorin – crezi ca nu mi-am dat seama ca ai scris tu excrocule. Nu ți-e rușine sa scrii asemenea măgari, să-ți fie rușine măgarul… Ești bucuros ca ai scăpat de pușcărie… și improsti oamenii cu noroi… O sa le plătești tu într-o zi pe toate relele pe care le-ai făcut.

 2. Auras este un prost,un lăudăros ,ia materiale cu un preț si mai pune si el doua prețuri..totul fara forme legale,,,Hoție la drumul mare,doi golani si analfabeți conduc comuna..

 3. Multumesc bunului Dumnezeu care mi-a îndrumat pașii in viata ,si am trecut si peste acest moment critic din viata..Nu voi uita niciodată ce scria denunțatatorul meu meu…pe hârtie..D l procuror faceți dreptate si arestați-l scria Dușmanul meu de moarte..Dar Dumnezeu nu asculta de sfaturile oamenilor, dușmănoși si invidioși in viata!!Eu am crezut de la inceput in nevinovația mea si m-am luptat pe toate căile sa imi demostrez nevinovația…Am o recomandare noului primar sa aibă grija de el si familia lui,ca văd ca șacalii umbla dupa el,,,Ca primar oricând poți greși ca legislația este stufoasa si plină de capcane ,care lasa loc de interpretare…Pentru mine viata politica a luat sfârșit..dar daca pot sa ajut cu un sfat pe oricine inclusiv pe Primar o fac cu drag..Sanatatea pentru mine este mai importanta decat alte activități..La dușmanii mei si in special lui Ion Lemnaru zis Iulia …..le doresc gânduri bune,,,si sa le dea Dumnezeu in viata ce au însămânțat,in pământ!!Despre faptele mele se vor vorbi multi ani…dar despre mizeriile denunțătorilor o luna ,doua si atat.. De asa oameni in viata va rog sai ocoliți ca nu merita nici un pahar de apa!!!

  • Dumnezeu n-are nici o treaba cu afacerea asta, la el nu se prescriu faptele 😀
   Tot la prietenii din PSD trebuie sa mulțumești, ei au introdus șmecheriile astea.

   • A fost introdusa in codul penal de PNL IN FEBRUARIE 2014 IN CODUL PENAL NOU.LEGEA PRESCRIERII FAPTELOR..DECI DOCUMENTEAZA-TE SI APOI SCRIE!!

  • De care nevinovăție vorbești dacă tu ai primit prescripție ca ai tot amânat dosarul .
   Unde scrie ca ești nevinovat ?tu nici acuma nu îți este clar ca toată comuna te știe ca ești un hot mincinos?actualul primar nu are nevoie de sfaturile unui hot penal vezîți de treaba ta ca în comuna nu mai ai nici o valoare

   • Ca sa amâni un proces atâția ani iti trebuie inteligenta multă si avocați deștepți…oricum Pecheanu e destept ca a facut multe lucruri frumoase in comuna..omul are relații puternice din cauza asta i-l inițiați..cand mergeți prin comuna călcați pe asfalturile lui…trebuia sa va lase ca la Tăcută sa umblați in cizme!!

  • Bai penalule de Pecheanu ce ar fi sa cauți și sa depistezi pe toți cei ce scriu urât despre tine și prin aceste comentarii nu numai pe cei de pe Facebook și sa – i dai în judecată sa fim mai multi.Toata viata ai umblat numai cu amenințări trecând și la alte violente. Cine nu te lauda ii spunei sa te pupe în c—r, frumoasa expresie de om politic ai și îi amenințai familia jegule ce ești.
   Ai ajuns de râs în tot județul hotule cu atâtea dosare.

 4. Oare De ce nu am avea si noi la ARSURA UN PRIMAR CA PECHEANU…CE A CONSTRUIT EL LA DRANCENI …NU O SA MAI FACA NIMENI…POATE VINE LA NOI SA CANDIDEZE CA DACA NE ASFALTEAZA COMUNA CA LA VOI NOI IL VOM PRETUI..

  • Daca aveți bani măcar de vreo 3 ori cât costa lucrarile și sa-i mai dați ceva și familiei măcar pe vreo 50 ani puteți sa-l luați 🙂

   • Sper sa il convingem sa candideze la Arsura,ca voi la Dranceni sunteti unii prea prosti pentru secolul asta,voi sunteti dusmwnosi si prosti acu vad ca lati luat la ochi si pe Murarasu,cred ca voi trebuie sa va faceti un control la cap.

   • Sa-,l luati si pe contabilul LEMNARU CA EL ERA TATA HOTILOR…EL FACEA INSTRUCTIE INN PRIMARIE CU PRIMARII….CA EL ERA OMUL CU BANII..DACA NU VROIA EL NU SE MUSCA UN LEU IN PRIMARIE…CA EL ERA ISARESCU CU BANII..ASA SE LAUDA PRIN COMUNA CAND SE IMBATA…DACA NY VROIA EL..SALARIATII NU ISI PRIMEAU BANII…

  • Comentariu lăsat de un prost și de un hot ca pecheanu.
   Cat a stat Pecheanu în primărie a făcut la toată familia lui dosare penale, nu ar fi rău să se mute și la voi sa va fure

   • Iooane dar spune sincer cat ai furat tu in 30 de ani de pr8marie…In care banca tii banii CAND ERAI PRIMAR UMBLAI CU BUZUNARILE PLINE DE BANIII SI FALSIFICAI SEMBATURILE PRIMARILOR…MAI TII MINTE CUM SCRIEAI RECLAMATII BOSORUGULE PENTRU OAMENII DIN SAT CA NU ITI LUCRAU ACCASA DEGEABA..SI CUM TE PLIMBAI CU JARTEA DE LA BUNESTI PRIN PADURILE BUNESTIULUI .CATI BANII AI IN CONTURI CA SCUM.NU MUNCESTI NICI UN CACAT O FRECI TOATA ZIUA LA RECE SI MANIJCI CACAT DE OAMENI.ACU MANINCI CACAT SI DE MURARASU XA NU TEA ANGAJAT..AI MANCAT O VIATA CACAT DE OECHEANU.COSTACHE.LEMNARU.CHIRIAC.FULGA…DAR AI PLECAT CA UN PROST DIN PRIMARIE..MARELE CONTABIL CUM TE CREDEAI..ADICA DL DIRECTOR ECONOMIC CUM RADEA PREOTUL.DE TINE PR9STULE..HAI SICTIR PROSTANE…CAND NU VROIAI SA DECONTEZI ORDINELE DE SERVICIU…CA TE CREDEAI JEGULE MAI TARE CA PRIMARI8.PROST AI FOST PROST VEI MURI ANIMALULE..PE MINE MAI MINCAT O VIATA..NU TE MAI UUTI PESTE GARD…SA vezi si tu o bunaciune cumm iti placea sa te lauzi ca te credeai CASANOVA. UITATE DRACULUI IN OGLINDA NESPALATULE CA MIROSI A CACAT..

 5. Niciodată Mihai de la PNL nu-și va baga copii în dosare penale și nici nu se va asemăna cu ciumatii chiar dacă este venit de la belgești.
  Mulțumim ca a scăpat comuna de un hot pesedist cum este pecheanu

 6. Niciodată Mihai de la PNL nu-și va baga copii în dosare penale și nici nu se va asemăna cu ciumatii chiar dacă este venit de la belești.
  Mulțumim ca a scăpat comuna de un hot pesedist cum este pecheanu

  • De asta vinde la negru…acolo intra tatiana…noi care am lucrat la el,vom spune toatw mafariile pe care le fac toti la depozit…cum vine tirul fara acte la nisip,balasst si la alte matwerialem.
   Spynem tot…

  • MUrarasu FURA DE MIC IMPREUNA CU TOATA FAMILIONUL..o cupa de balast are ,0.85 mc si el spune ca are 1mc..te fura la orice…preturi nu are afisate..e patria hotulor acolo la depozit…toti fura acolo ..

 7. EU cred Ca nu au avut probe ca il infundau procurorii pe Marinarul de la prut..dar ala e uns cu toate alifiile ,cred ca serviciile l-au salvat ca a facut scoala la sri..astia se ajuta si in mormant;;;

  • atata timp cat instanta spune ca dosarul s-a inchis prin prescriere de fapte, nu are sens sa spuna careva ca s-a inchis ca “nu erau probe”. Deocmadata, realitatea este ca s-a inchis ca s-a depasit timpul legal. Si legea trebuie respectata.

 8. Acu intra in scena si noul primar Murarasu ca el are facute afaceri cu primaria si cu scolile din COMUNA ACOLO E JAF ARMAT,SA VEDEM CE SPUNE SI LA EL JUSTITIA…PRO ROMANIA ESTE LA DATORIE…NU CEDAM..SA ARATE SI DIPLOMA DE LICEU…PLOP SA SPUI TOT CE MIAI SPUS. ,,MIE,,,

 9. A amânat procesul pana a venit prescripția .
  Cine are bani AMANA un dosar penal pana se prescrie.
  Asta-I justiția în România pentru hoții,ticăloșii cu bani multi făcuți din furat de prin primărie.

  • Vezi ca Murarasu fura cu Serban bani de la gunoaie
   ..de asta la sustinut in campanie…Lulus si geirgel lovin a carat si el gunoaiiie si nuu a pr8mitn ban7…sau ca a votat vice de la pro.romania.m.viitorul primar sa fie Plop sau Cornel stoica…ca astia nu fura…murarasu toata ziua se plimba cu masina primariei si o parcheaza nospte acasa.m.cred ca doarme 8n ea…fricosul..noi suntem cu ochii pe el sa vedem cum.vinde marfab cu hartie de mana…evaziune tata…la greu…muncitori au plecat ca nu lea dat baniii de concediu…salarii de cacat…

   • Hai nu mai mâncați kakat ca miroase. Pecheanu este tare asa cum ne-a spus permanent și nu pătea nimic chiar dacă fura pentru ca este pe felie. Ha ha ha lingailor. Iar acum îl mușcați pe Murarasu ca nu puteți sta fără sa dați limbi în kur. Auzi Plopule și Stoica nebunul, mulțumiți-va, ca ati ridicat câte ceva din bani furați de la AND sau de la primărie. Ciocul mic și falimia Stoica sa zică câte curve au în familie, adică toți, ca sint și curve masculine printre ei…….

   • Rasestiul va vota tura viitoare pe Stoica sau pe plop…ca ei sunt baieti modesti…si au carte ce sa faci cu soferul asta care de cand a ajuns pr8mar wste in stare sa futa pe oricine care nu este de acord cu el…amenintw pe toata lumea ca sa nu se puna cu el…e un cacat dw om.care sa aciut la noi in sat…si nea jacmanit la preturi…gelu spune un pret,tatiana alt pret ..iar mihai tripleaza …acolo e 0atria hotilor..de aata iau plecat soferii toti ca e hapsan snimalul…dar in curand o belestw rau de tot…Sa nu se joace cu rasestenii..

    • A AJUNS RAU COMUNA NOASTRA SA FIE CONDUSA DE UN SOFER,CARE SE PLIMBA CU MASINA PRIMARIEI TOATA ZIUA RASESTI…GHERRMANESTI SE RESPECTA MARTAFOIUL IN FIECARE ZI VINE CU MASINA LA MASA MANINCA MAI FACE 1,2 ORA TREABA PRIN DEPOZIT SI APOI IAR SE INToarce iar la primarie..noi cei de la pro..romania il monotorizam zilnic doar circula pe traseul nostru…ne vom monta o camera video ca sa filmam zilnic masina primariei cu martofoiul la volan..

     • Auzi Mihai daca nu îl parasesti pe hotul de Auras intri la bulau în curând. Nu te mai lua cu el ca te lucrează, tine minte

LĂSAȚI UN MESAJ