spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Pedeapsã divinã în cazul mamei care si-a hrãnit fetita cu pufuleti

- Advertisement -

Bolnavã de cancer, Camelia, mama Florentinei, cere ajutor

DESTIN Vã mai amintiti de Florentina, fetita de cinci ani din Solesti, salvatã miraculos de medicii ieseni, dupã ce a fost hrãnitã doar cu pufuleti si ceai? Mama acesteia, Camelia Bãlãnescu, a ajuns la fel: bolnavã si subnutritã. Aceasta a fost diagnosticatã cu cancer. Vestea a venit, la scurt timp, dupã ce angajatii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului i-au luat pe cei sase copii ai femeii, din familie. Camelia sustine cã a fost condamnatã pe nedrept de opinia publicã, dar îsi asumã vina când vine vorba de Florentina. Tintuitã de boalã la pat, încã din luna martie a.c., ea sustine cã acesta este singurul motiv pentru care nu s-a mai interesat de soarta copiilor. Ca o ironie a sortii, femeia suferã si de malnutritie, deoarece din cauza durerilor si a tratamentului nu poate mânca mai nimic. În pragul mortii, ea cere ajutorul oamenilor de bine pentru a ajunge la un specialist.

Cameliei, care locuieste, în prezent, în comuna Botesti, sat Gugesti, împreunã cu mama si fratele ei, i s-au gãsit mai multe afectiuni, însã cea mai gravã, trecutã pe fisele de externare la diagnostic principal, este “tumorã malignã, leziunea depãsind colul uterin”. Dupã ce a auzit diagnosticul, bãrbatul, cu care are sase copii, a dat bir cu fugitii. În prezent, aceasta este îngrijitã de mama ei, femeile trãind din pensia bãtrânei, în valoare de 450 de lei. Cele douã ar vrea sã ajungã la un specialist din Cluj sau Bucuresti. “Am aflat de boalã anul trecut. De atunci depind de mama deoarece nu mã pot deplasa nici pânã la toaletã. Am ajuns de urgentã la spital, la Vaslui, cu hemoragie, în luna martie în 2014, iar doamna doctor Andrei m-a trimis la Iasi la <<Elena Doamna>>, unde am fost internatã douã sãptãmâni. Am fãcut citostatice si mi-au dat tratament acasã. Am mai fost internatã la sfârsitul lui august si începutul lui septembrie, apoi din nou în octombrie. Ultima datã am ajuns la spital în ianuarie 2015, când am fost transportatã de ambulantã cu hemoragie gravã. Am crezut cã mor. În prezent nu stiu exact care este starea mea de sãnãtate, cât de extins este cancerul, dacã mai pot fi sau nu operatã, dacã mai am vreo sansã la viatã. În luna octombrie am fost la IRO la Iasi. Atunci domnul doctor de acolo, care s-a ocupat de mine, a spus cã mã va opera. Nu stiu din ce motive s-a rãzgândit si m-a trimis înapoi la spitalul din Vaslui. Am înteles cã as avea mai multe sanse dacã as ajunge la un spital din Cluj sau la Fundeni, la Bucuresti, dar eu nu am bani în momentul de fatã sã merg mãcar la un control la Vaslui. As vrea sã aflu exact în ce situatie mã aflu, cât de extins este cancerul, dacã mai existã sperante. Am dureri cumplite, sufãr de malnutritie, deoarece din cauza durerilor si a tratamentului pe care îl iau nu pot mânca absolut nimic”, ne-a declarat Camelia.

Tintuitã la pat, nu s-a putut interesa de Florentina

Camelia sustine cã a încercat mereu sã aibã grijã de cei sase copii, cu toate cã nu a avut niciodatã o situatie materialã bunã. Cu un sot alcoolic si fãrã un loc de muncã, trãia mai mult de pe o zi pe alta, însã când rãmânea fãrã un blid de mâncare cerea ajutorul mamei sale si al vecinilor. “În total am sase copii. Dupã ce mi-au luat-o cei de la Protectia Copilului pe Florentina, au venit si dupã ceilalti cinci. În prezent, trei dintre ei sunt dati în plasament la Puscasi, doi la domnul viceprimar si unul la o altã familie. Alte douã fetite, Mihaela si Cãtãlina, cred cã au ajuns la o familie din Laza. Despre Florentina stiu cã este încã la spital. Am auzit cã am fost condamnatã cã nu m-am interesat de soarta ei. As fi vrut sã aflu mai multe dar de un an de zile are grijã de mine mama mea pentru cã nu pot sã mã ridic nici în fund. Mi-a fost imposibil sã merg la Iasi la <<Spiridon>>, cu toate cã am fost de câteva ori internatã si eu la Iasi. Mama a stat mai mult dupã mine, are grijã de mine ca de un nou-nãscut. Am aflat cã acum Florentina este bine si am primit o scrisoare de la o doamnã doctor care s-a atasat mult de ea si vrea sã o înfieze. Mã bucur si vreau sã reuseascã, poate în felul acesta va avea parte de o viatã mai bunã copilul meu. As fi vrut sã tin legãtura si cu ceilalti copii, dar nu am numerele de telefon de la familiile care i-au luat”, a declarat Camelia.

Ce spune despre Florentina

Despre fiica ei care a împlinit de curând 6 ani, Camelia spune cã a fost mereu un copil bolnãvicios, de care nu a stiut cum sã se ocupe. “A avut probleme de sãnãtate încã de la nastere. Nu putea sã înghitã, nu auzea, nu vorbea si refuza sã mãnânce. Nu este adevãrat cã i-am dat sã mãnânce doar pufuleti si ceai. Mânca mai mult supe, lapte si ceai pentru cã nu înghitea mâncare solidã. Avea mai multe boli printre care si autism. Am mers cu ea la medicul de familie, de la Solesti, si i-a prescris vitamine, dar tot nu se prindea nimic de ea. Doamna doctor spunea: <Lasã, cã o sã-si revinã.>> Duceam o viatã grea, eram sãraci, iar eu nu stiam ce sã îi fac, cum sã o ajut, unde sã merg si într-o zi a lesinat. Atunci a luat-o cu Salvarea la Vaslui. Eu nu am rãmas internatã cu Florentina pentru cã mai aveam cinci copii de care sã mã ocup sI, în câteva zile, am rãmas fãrã niciunul. Nu spun cã nu am nicio vinã, doar cã eram depãsitã de situatie. Ceilalti copii ai mei erau sãnãtosi, voinici, doar nu îi hrãneam pe ei si pe Florentina o lãsam flãmândã”, a mai spus Camelia.

“A mai vrut cineva sã ne ajute”

Mama Cameliei sustine cã ar fi vrut sã îi ia ea pe nepotI, dar cã nu a avut resursele materiale necesare sã se lupte pentru ei, dar nici forta pentru cã întreaga atentia i-a captat-o fiica ei. Depre situatia acesteia s-au mai interesat niste persoane care au deschis conturi bancare, astfel încât oamenii darnici si buni la suflet sã poatã lãsa un mic ajutor, dar Elena Nistor, neîntelegând despre ce este vorba, a intrat în panicã si a închis conturile. “Am mers de vreo câteva ori la Tribunal pentru cã, initial, copiii au fost luati pentru 6 luni. Trebuia sã demonstrez cã pot sã le asigur conditii bune de trai. Eu nu prea am înteles ce s-a întâmplat, dar am aflat cã s-a dat o sentintã. Putinii bani pe care i-am avut i-am folosit pentru fatã, am stat numai în spitale cu ea, eu îi spãl, eu o schimb, eu îi gãtesc. Sunt disperatã. A mai vrut cineva sã ne ajute. Mi-a cerut copii dupã acte si a deschis douã conturi în bancã. Dar eu sunt femeie de la tarã si nu prea am auzit despre astfel de lucruri si m-am speriat. Sunt singurã, vãduvã de 29 de ani, am grijã de doi copii bolnavi si m-am gândit cã vrea sã îmi vândã casa sã rãmân pe drumuri, cã am tot auzit despre astfel de cazuri. Nu mi-a explicat exact ce si cum si m-am panicat. Acum stiu despre ce este vorba, de aceea mã rog de cei cu posibilitãti si suflet mare sã ne ajute, poate mai este vreo sansã”, ne-a spus Elena Nistor. Aceasta ne-a pus la dispozitie douã numãre de telefon: 0766.968.739 si 0762.539.188.

Cont bancar:
RO49BRDE380SV41302943800
Nistor Elena

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.