8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Pedeapsa pe care a primit-o o elevã care si-a ucis bebelusul!

- Advertisement -

PEDEAPSÃ BLÂNDÃ Fosta elevã de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Husi, Diaconu Mãdãlina Roxana, care, în 2013, pe când se afla în clasa a XI-a, a nãscut un bebelus, pe care l-a ucis apoi cu sânge rece, nãdãjduind sã scape astfel de orice responsabilitate, dar si de explicatiile ulterioare, a fost condamnatã de instanta Tribunalului Vaslui, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, precum si la efectuarea a 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii, în comuna sa natalã, Bunesti-Averesti. Apãrãtorii fetei au solicitat judecata prin procedurã simplificatã, pentru a beneficia de o pedeapsa mai blândã, sustinând în fata instantei cã, atunci când si-a ucis pruncul, aceasta nu ar fi constientizat gravitatea faptelor sale.

Fapta înfiorãtoare comisã de tânãra mamã s-a petrecut într-o locuintã din centrul municipiului Husi, în noaptea de 4 spre 5 februarie 2013 si, în ciuda gravitãtii întregii situatii, luni la rând, putini au fost cei care au stiut de cele întâmplate. Fata, provenind dintr-o familie din Bunesti-Averesti, locuia cu gazdã la o vârstnicã din oras, împreunã cu o colegã. În noaptea în care i-a venit sorocul, colega nu era cu ea, iar bãtrâna s-a culcat devreme. Fata a mers în baie si a nãscut singurã, dupã care a recurs la gestul odios, de a-si ucide propriul copil, lovindu-l si strangulându-l, dupã cum avea sã reiasã în urma expertizei medico-legale. Ea a sustinut cã organele interne rupte ale pruncului nu ar fi fost de la loviturile sale, ci ca urmare a faptului cã ea l-ar fi scãpat pe copil, din cauza stãrii de panicã în care se afla. Organele de anchetã au fãcut cercetãri minutioase în acest caz, atât la locul faptei, în anturajul fetei, dar si la scoalã. În cele din urmã s-a confirmat faptul cã ea nu a avut alãturi persoane care sã o ajute la comiterea faptelor, singurã nãscând si recurgând apoi la uciderea copilului. Gazda sa a sustinut cã nu a auzit nimic, nebãnuind mãcar, douã zile dupã cele întâmplate, cã, dupã un fotoliu din locuinta sa, stã cadavrul unui prunc.

Procurorii au cerut închisoarea cu executare!

Prin urmare, dupã un an si opt luni de la comiterea ororii, instanta Tribunalului Vaslui a decis sã o condamne pe inculpatã, pe fond, la o pedeapsã de 2 ani de închisoare, cu suspendare. Dacã unii spun cã pedeapsa ar fi prea blândã, fiind în asentimentul procurorilor care au cerut închisoarea pentru Mãdãlina, altii cred în motivele invocate de apãrãtorii fetei. “Nu a avut mama aproape, poate nu a avut cine sã o învete. Cea mai grea pedeapsã va fi cea datã de Dumnezeu! Sã trãiesti cu gândul cã ai omorât primul copil, e greu. E bine cã pedeapsa este cu suspendare, ca ea sã aibã toatã libertatea din lume sã înteleagã ce a fãcut. Nu era deloc o fatã rea, era o colegã de treabã, dar a gresit, nu a avut minte în acel moment”, au spus fostii colegi de scoalã ai Mãdãlinei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.