spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Pedeapsa primită de un șofer prins băut la volan. Consumase zece beri și doi litri de vin

- Advertisement -

Marian Gore, un brutar din comuna dâmbovițeană Doicești, a fost prins la volan cu o alcoolemie de dosar penal, pentru fapta sa fiind condamnat inițial de judecătorii din Târgoviște doar la plata unei amenzi penale.

Curtea de Apel Ploiești a decis însă să-l pedepsească mai aspru.

Brutarul din Dâmbovița a fost prins, în data de 07.02.2019, în jurul orei 19.00, de un echipaj de la poliția rutieră, conducând băut pe DN 71, pe raza localităţii Aninoasa, cu o alcoolemie indicată de etilotest de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Analizele toxicologice au indicat însă o valoare mult mai mare, de 2,50 g‰ alcool în sânge la prima proba şi 2,30 g‰ alcool în sânge, la a doua probă recoltată.

Pus în fața faptului împlinit, șoferul dâmbovițean a recunoscut că înainte să se urce la volan, consumase aproximativ doi litri de vin şi zece sticle de bere cu alcool.

Brutarul Gore a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, fiind condamnat într-o primă fază la plata unei amenzi penale în valoare de 9.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Nemulțumiți de sentință, procurorii dâmbovițeni au contestat-o la instanța superioară, iar Curtea de Apel Ploiești a decis agravarea pedepsei.

A anulat plata amenzii penale și a dispus ca șoferul prins băut la volan să fie condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei Doicești, fie la casa de cultură din localitate…https://adevarul.ro/stiri-locale/ploiesti/pedeapsa-primita-de-un-sofer-prins-baut-la-volan-2204161.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.