Pedepse mărite în dosarul MĂCELULUI CU PATRU MORȚI de pe strada Gheorghe Doja

Dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focșani a ajuns la final. Soluția definitivă a fost dată luni de magistrații Curții de Apel Galați nu este deloc în favoarea inculpaților care în apel au primit pedepse mai mari. Astfel, inculpatului Mustafa Argint i-a fost majorată pedeapsa pentru omor la 12 ani de închisoare, el având de executat în total o pedeapsă de 12 ani și 4 luni. Inițial instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea îi aplicaseră o pedeapsă de 10 ani, 5 luni și 10 zile.

Un alt inculpat, Mustafa Remus zis Balosu a primit în apel 22 de ani de închisoare numai pentru omor, la care s-a mai adăugat o pedeapsă de 1 an, inculpatul urmând să execute în total o pedeapsă de 23 de ani de închisoare. Mustafa Marian zis Mamu are și el de executat o pedeapsă de 22 ani și 6 luni de închisoare. Și în cazul său pedeapsa aplicată de instanța de fond era mai mică. Un alt inculpat, Mustafa Remus zis Mamutu are și el de executat în total o pedeapsă de 22 de ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Inițial el primise 16 ani și 8 luni de închisoare.

Și pentru inculpatul minor Constantin M. instanța a dispus majorarea pedepsei. ”Majorează de la 12 ani și 6 luni la 15 ani, măsura educativă a internării într-un centru de detenție aplicată inculpatului M (…) Constantin pentru comiterea infracțiunii de omor calificat (…)”, se arată în decizia instanței. Totodată instanța a mai dispus majorarea despăgubirilor materiale și morale către părțile civile din dosar. Alți trei inculpați achitați de magistrații vrânceni au rămas cu aceeași soluție și la Curtea de Apel Galați.

Reamintim că dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja, fapte comise în vara anului 2017, a ajuns în instanţă în iarna aceluiaşi an. Opt persoane au avut calitatea de inculpat şi au fost judecate pentru omor calificat, tentativă la omor calificat, încăierare și conducere fără permis. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, care mai apoi a ajuns în instanţă, victimele au fost cele care au mers la casa inculpaţilor, fiind căsăpite cu răngi, coase, cuţite şi bâte de baseball. În sarcina lui Argint Mustafa, procurorii au reţinut infracțiunile de omor calificat şi încăierare. Conform rechizitoriului, în noaptea de 27/28 iunie, fiind provocat de patru victime, ce au venit înarmate la domiciliul său, a participat la o încăierare între două tabere, una a victimelor şi cealaltă a agresorilor, și a lovit cu o bâtă victima M.T.. Apoi, în mod repetat, a lovit și pe celelalte victime, inclusiv cu un cuțit, în timp ce acestea erau căzute la pământ, intenția fiind aceea de a le suprima viața, lucru care s-a și întâmplat. …https://monitoruldevrancea.ro/2019/12/04/pedepse-marite-in-dosarul-macelului-cu-patru-morti-de-pe-strada-gheorghe-doja/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ