5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Pedepse pentru traficanții de droguri: unii după gratii, alții, închisoare cu suspendare

- Advertisement -
PEDEPSE… Gașca de traficanți de droguri condusă de bârlădeanul Cristi Dura și-a primit pedepsele. Magistrații Tribunalului Vaslui au pronunțat sentința

CONDAMNAȚI… Arestați, la începutul anului, după ce au fost acuzați de trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat, bârlădenii Dura, Silion sau Borcea și-au primit pedepsele. În cazul a doi dintre traficanți, judecătorii au decis condamnarea la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Alți doi vor petrece o perioadă în spatele gratiilor și unul singur a scăpat doar cu o amendă penală. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de 15 zile de la comunicare.

Arestați preventiv în urmă cu câteva luni după ce au fost acuzați de constituire de grup infractional organizat și trafic de droguri, Borcea Cristian Ionuț, Silion Liviu și încă trei tineri, toți din Bârlad, și-au primit pedepsele. Magistrații Tribunalului Vaslui au decis ca doi dintre ei, Ionuț Borcea și Silion Răzvan, să fie condamnați la câte doi ani de închisoare, dar au hotărât suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de 3 ani. De asemenea, Silion Liviu a fost condamnat la 2 ani de închisoare și Cristi Dura a primit o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare și 4 ani, pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi. Singurul inculpat care a scăpat este Denisa Ioan, condamnată la o amendă penală de 3.000 de lei. În cazul ei, judecătorii au atras atenția că neplata, cu rea credință, a amenzii, se poate transforma în închisoare cu executare și au decis valoarea unei zile, în spatele gratiilor, de 20 de lei (150 de zile de închisoare – n.r.). La sfârșitul lunii aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au derulat o acțiune operativă, în sistem integrat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bârlad. De asemenea, au fost puse în executare și patru mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate la D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, în vederea audierii. Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2021, bârlădenii ar fi constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara și vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive, către consumatori din judetul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.