spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
02-oct.-2023

Pediatra Bianu pusã cu botul pe labe de justitie

- Advertisement -

VERDICT… Pediatra Floreta Bianu a primit ieri o palmã zdravãnã din partea instantei de judecatã! Desi s-a prezentat cu multã tâfnã în fata magistratilor ieseni, sefa sectiei de Pediatrie a spitalului Husi nu a reusit cu niciun chip sã convingã judecãtorii cã este nevinovatã, în cazul fetitei care i-a murit în brate, cu un an în urmã! Instanta i-a respins plângerea formulatã fatã de sanctiunea primitã din partea colegilor din DSP, care au anchetat moartea Alexandrei Bedregeanu, dând astfel dreptate celor care au acuzat-o cã nu a respectat procedurile salvatoare pentru copila de la Bunesti-Averesti.

Dupã un an de la moartea Alexandrei de la Bunesti-Averesti, iatã cã instanta indicã, fie si indirect, cam cine ar purta responsabilitatea pentru faptul cã fetita este acum în mormânt! Ieri, judecãtorii ieseni i-au respins doctoritei Bianu demersul pornit cu înversunare în instantã, considerându-l drept nefondat. Pediatra spitalului Husi a fost convinsã cã dacã va strãmuta procesul la altã Judecãtorie decât cea de la Husi, sansele unei victorii vor fi mai mari, însã socoteala de acasã, nu s-a potrivit cu cea de la… Iasi. Probele prezentate în instantã de DSP Vaslui, precum si de la Spitalul Husi, care au refãcut, practic, în detalii, cronologia întregii tragedii din noaptea de 3 spre 4 octombrie 2014, i-au convins pe judecãtorii ieseni cã doctorita Bianu a fost sanctionatã pe drept, fiind responsabilã de cele întâmplate. Evident, pierderea acestei prime bãtãlii (dr. Bianu a mai intentat un proces fatã de colegii din comisia de malpraxis, care i-au dat “vot de blam”, n.r.) cântãreste greu pentru orgoliul medicului husean, care anuntase cu multã înversunare o ofensivã grozavã în instantã, fatã de toti cei care au învinuit-o de moartea copilei. “Doamna doctor s-a luptat în instantã acum ca sã nu plãteascã cei 2000 de lei, primiti drept sanctiune. Judecãtorii au luat decizia pe care au crezut-o, nu stim ce sã spunem mai mult. Peste trei zile, Alexandra face un an de când a fost omorâtã, asta ne doare, atât”, au spus, cu tristete, apropiatii fetitei.

Se împlineste un an de când Alexandra Bedregeanu a murit!

De reamintit cã tragedia s-a produs în urmã cu un an, în octombrie, într-o noapte în care de gardã la Pediatrie era chiar sefa sectiei, Floreta Paraschiv Bianu. Fetita, adusã cu Ambulanta împreunã cu bunica sa, se simtea rãu când a ajuns la spital, însã mergea pe propriile picioare. A fost diagnosticatã cu “laringitã acutã, sindrom febril” si a primit tratament cu antibiotic. La câteva minute, starea fetitei s-a înrãutãtit brusc, dr. Bianu a vrut sã îi facã respiratie gurã la gurã, dar fetitei i-a dat deodatã sângele pe gurã si pe nas, decedând în scurt timp. Greseala fatalã pe care a fãcut-o dr. Bianu a fost aceea cã nu a solicitat urgentistul prezent în spital la acea orã, el fiind cel care stia exact cum sã procedeze, pentru ca fetita sã respire în continuare, chiar dacã avea anghinele foarte umflate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.