spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Pedofil dovedit cu probele ADN

- Advertisement -

DUPÃ GRATII Bãrbatul care, la sfârsitul lunii septembrie, a batjocorit o fetitã în vârstã de 8 ani, a fost trimis în judecatã de procurorii vasluieni pentru viol. Rezultatul probelor ADN l-au înfundat pe suspect, în conditiile în care, pe toatã perioada anchetei, acesta si-a sustinut sus si tare nevinovãtia.

Gheorghitã Juravlea se va întoarce în Suletea dupã ani buni petrecuti la puscãrie. Procurorii au încheiat cercetãrile în dosarul în care este acuzat de viol si l-au trimis în judecatã. Pus în fata rezultatelor ADN, bãrbatul de 37 de ani se încãpãtâneazã si acum sã îsi recunoascã fapta. Tatãl copilei abuzate spunea atunci cã „mã voi rãzbuna de-ar fi sã-l urmãresc si în Iad”. Potrivit rechizitoriului întocmit în acest dosar, în seara zilei de 21 septembrie, fetita a mers la un magazin sã-si cumpere un caiet de desen. Pe drum, a fost acostatã de Gheorghitã Juravlea. Bãrbatul era beat si, desi copila a încercat sã plece, el i-a cerut sã se opreascã, altfel o omoarã. Speriatã, fata nu a strigat dupã ajutor, iar Juravlea a luat-o de mânã si a dus-o acasã la el. „A încuiat-o pe minoră într-una din camere, însã s-a întors în scurt timp cu o funie si un prosop. Inculpatul a legat-o cu mâinile la spate cu funia, apoi a legat-o cu prosopul la gurã, dupã care a luat-o pe sus cu tot cu scaun si a dus-o în altã camerã (…). A asezat-o pe minorã pe scaun, s-a dezbrãcat, a deschis televizorul pe un post care difuza muzicã si a dansat gol în fata fetitei. Ulterior, inculpatul a dezlegat prosopul de la gura minorei, spunându-i acesteia cã doreste sã întretinã raporturi sexuale cu ea. Pentru cã minora a refuzat si a început sã plângã, inculpatul a lovit-o cu palma si pumnul peste fatã, moment în care minora s-a dezechilibrat, s-a lovit cu capul de perete (n.r. loc unde i-au rãmas fire de pãr si urme de sânge) si apoi a cãzut între cele douã paturi. (…)”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Liliana Deciu. Urmeazã scene dure, care nu pot fi mentionate.

Spune „NU” chiar si în fata dovezilor

Dupã ce a batjocorit-o pe copilã, a dezbrãcat-o si s-a sters cu hainele ei. A asezat fata pe pat si, pentru putin timp, s-a uitat la o emisiune tv. S-a întors la victima sa, însã aceasta s-a împotrivit si a întretinut cu ea raporturi sexuale orale, pentru a doua oarã. I-a cerut apoi sã se îmbrace si a condus-o pânã la poarta casei. Aici, i-a pus în vedere sã nu povesteascã nimãnui cele întâmplate si a amenintat-o, din nou, cu moartea. Acasã, fata a observat cã pãrintii erau prin sat, în cãutarea ei. Bulversatã, i-a cerut bunicii sã doarmã la ea. I-a spus femeii cã a cãzut dintr-o vie, atunci când aceasta a vãzut-o plinã de rãni si vânătãi. A doua zi, pãrintii au plecat la muncã, iar fetita a rãmas cu bunica. I s-a fãcut rãu, iar bãtrâna i-a fãcut un ceai. În acel moment, Gheorghitã Juravlea îl striga la poartã pe tatãl fetei. Bãtrâna i-a spus cã fiul ei nu e acasã, asa cã Juravlea a plecat. Pânã la urmã, copila i-a povestit prin ce a trecut, iar femeia a cãutat un moment prielnic sã îi spunã totul mamei ei. Imediat, au fost anuntate autoritãtile, iar agresorul a fost retinut. Probele biologice prelevate de pe haine si din casa suspectului au demonstrat clar cã Juravlea este agresorul în acest caz, desi acesta a sustinut cã nu e vinovat de fiecare datã. „Din raportul de expertizã biocriminalisticã (…) efectuatã de Institutul National de Criminalisticã (…) rezultã urmãtoarele: genotiparea firelor de pãr si a materialului biologic ridicat de pe peretele din locuinta inculpatului a pus în evidentã un profil genetic identic cu cel al victimei; pe tricoul purtat de minorã s-a pus în evidentã o urmã de sânge uman având profil genetic identic cu cel al inculpatului. De asemenea, pe tricou s-au pus în evidentã urme (…) cu un profil genetic majoritar identic cu cel al inculpatului. Pe acelasi tricou a fost evidentiat un amestec de sânge si elemente specifice spermei, având un profil genetic identic cu cel al inculpatului”. Victima a fost consiliatã psihologic în Centrul de Primire în Regim de Urgentã pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat Bârlad. Juravlea a fost arestat preventiv, mãsura fiind prelungitã succesiv cu câte 30 de zile pânã la data de 21 decembrie 2011, inclusiv. Bãrbatul este recidivist. El a mai stat dupã gratii pentru infractiuni de furt. Acum, a încercat sã dea vina pe doi vecini cu care a consumat alcool în seara respectivã si care, spunea el, ar fi batjocorit-o pe fatã; lucru infirmat de victimã si de probele solide aduse la dosar.

Pedofilii castrati chimic?!

Legea privind castrarea chimicã a pedofililor a fost adoptatã de Senatul României. Propunea pentru aceastã lege a fost depusã încã din vara acestui an, iar în cursul zilei de ieri a expirat termenul ei de adoptare. Din acest motiv, legea se considerã adoptatã tacit de Camera superioarã a Parlamentului României, dar votul final apartine Camerei Deputatilor. Potrivit specialistilor, majoritatea pedofililor continuã sã întretinã relatii sexuale cu minori dupã ce sunt eliberati din închisoare. În Europa, castrarea chimicã se practicã deja în țãri precum Cehia, Polonia si Danemarca. Un alt articol din legea adoptatã ieri de Senat prevede monitorizarea prin GPS a persoanelor gãsite vinovate de pedofilie. În legislatia actualã însã, nu existã mãsuri de supraveghere a condamnatului dupã executarea pedepsei, fiind reglementatã doar monitorizarea în cazul eliberãrii provizorii sub control judiciar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

37 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.