29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Pedofilul din Odaia Bursucani a fost arestat

CERCETAT ÎN LIBERTATE… Cercetarea si procesul lui Eugen Macare au durat mai bine de doi ani de zile, timp în care Macare a terorizat atât familia copilului pe care l-a agresat, cât si propria sa familie, formatã din sotie si patru copii.

LA PUSCÃRIE… Eugen Macare, pe-dofilul din satul Odaia Bursucani, care si-a bãtut joc de un copil de numai cinci ani, a fost arestat, în cursul zilei de marti. Dupã ani de tergiversãri prin instantele de judecatã din România, Macare îsi va ispãsi pedeapsa dictatã de instantele românesti. Violatorul de copii din Odaia Bursucani a fost dus la Penitenciarul Iasi unde, timp de zece ani, se va gândi la consecintele gestului sãu iresponsabil.

S-a fãcut dreptate, în sfârsit, în cazul pedofilului de la Odaia Bursucani. Marti searã, politistii bârlãdeni l-au ridicat pe Eugen Macare de la domiciliu, având asupra lor mandatul de executare a pedepsei, emis de instantele românesti. Macare a fost dus la Iasi, unde a fost încarcerat la Penitenciarul de Maximã Sigurantã, alãturi de un alt personaj controversat din Bârlad, Sorin Horia. Macare are toate motivele sã fie nelinistit, având în vedere ce pãtesc violatorii de minori în puscãriile din România. Acesta va sta dupã gratii timp de zece ani, desi a sustinut permanent cã este nevinovat. Reamintim cã, la finele anului 2007, un copil de sapte ani, din comuna Grivita, a acuzat cã a fost agresat sexual, personajul care a fãcut aceste monstruozitãti fiind un localnic din Odaia Bursucani, Eugen Macare. Pedofilul a stat în libertate mai bine de doi ani. Initial, a spus cã nu este autorul faptei. Dupã un an si ceva, în 2009, au sosit si rezultatele testelor ADN, care l-au indicat, fãrã dubiu, drept autor al teribilei infractiuni.

O faptã îngrozitoare, care a marcat pe viatã un copil

Pe 24 decembrie 2007, Ionut M., de cinci ani, din satul Odaia Bursucani, comuna Grivita, a fost violat fãrã nici o retinere de Eugen Macare, vãcarul satului. Copilul, care provine dintr-o familie extrem de sãracã, a fost luat cu forta de pedofil, de la pãrinti, dupã ce acesta consumase o cantitate apreciabilã de alcool. Desi era ajunul Crãciunului, pedofilul l-a luat pe copil la cules de sfeclã (!). L-a dus într-o casã pãrãsitã, unde l-a supus la perversiuni sexuale, atât orale, cât si anale. Cum a scãpat din mâinile violatorului, bãietelul a fugit acasã si a relatat plângând cosmarul prin care a trecut. Mama acestuia a sunat la 112 si imediat o echipã de politisti s-a deplasat la fata locului, unde a cules câteva probe biologice, însã nu a retinut si agresorul, deoarece acesta nu a recunoscut agresiunea. Pedofilul a fost cercetat în stare de libertate, probele fiind trimise la Institutul de Criminologie Bucurestti, pentru testele ADN. Chiar si dupã ce rezultatele probelor l-au incriminat, Macare tot nu a fost arestat preventiv, în februarie 2009, procurorul de caz aducându-i acestuia la cunostintã materialul de urmãrire penalã si trimitându-l în judecatã. La Vaslui, pedofilul a primit zece ani de închisoare, a fãcut recurs la Curtea de Apel Iasi, unde i s-au mai adãugat la pedeapsã încã patru ani, dupã care procesul a ajuns la Curtea Supremã de Justitie. Aici, s-a stabilit o pedeapsã de zece ani, dar Macare a cerut rejudecarea procesului. Cum si aceastã ultimã cale de atac a fost pierdutã, bãrbatul de 40 de ani a fost ridicat de politisti si dus la Penitenciar. Timp de zece ani, pedofilul din Odaia Bursucani va trebui sã mediteze la gravitatea faptelor sale, desi continuã sã sustinã cã este nevinovat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here