spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

A violat o fetitã dupã care s-a spanzurat!

- Advertisement -

S-a pedepsit singur

SINUCIGAS Gheorghitã Juravlea, din comuna Suletea, de 37 ani, cel care în luna septembrie a violat o fetitã de opt ani, a fost gãsit spânzurat în celula sa din Penitenciarul Iasi, de colegii sãi . Anchetatorii cred cã existã douã variante plauzibile: nu a mai rezistat sã fie „fetita” colegilor sau avea remuscãri prea mari pentru cã a violat minora de 8 ani. Gheorghitã Juravlea a ajuns în spatele gratiilor pentru cã, timp de trei ore, a abuzat sexual copila, care era vecinã de a sa, dar el n-a recunoscut, în ciuda tuturor probelor care îl incriminau. Politia ieseanã a deschis o anchetã pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat cu adevãrat în celula lui Juravlea.

Gheorghitã Juravlea, în vârstã de 37 ani, din comuna Suletea, s-a spânzurat duminicã dupã-amiazã în Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi. El este din comuna Suletea si a fost închis în unitatea de detentie din Iasi în luna noiembrie, sub acuzatia de viol. Bãrbatul se afla în arest preventiv si încã nu fusese pronuntatã o sentintã de condamnare împotriva lui. Surse din cadrul penitenciarului iesean precizeazã cã, din momentul în care a ajuns în spatele gratiilor, Gheorghitã Juravlea a fost foarte retras si nu a socializat cu ceilalti detinuti. Reprezentantii penitenciarului mai sustin cã sinucigasul nu a lãsat niciun bilet de adio prin care sã justifice gestul. „Duminicã, 11 decembrie, în jurul orei 15.30, toti detinutii din celulã au iesit la plimbare în curtea interioarã. Gheorghitã Juravlea a refuzat sã iasã si a rãmas în celulã iar, între timp, s-a spânzurat cu un cearsaf. A fost un detinut care era retras tot timpul. Nu a reclamat niciodatã conflicte cu alti detinuti si nici nu a iesit în evidentã cu ceva”, a declarat Gabriela Topoliceanu, purtãtorul de cuvânt al Penitenciarului Iasi.

Mai multe variante privind cauza sinuciderii

La scurt timp dupã ce a fost gãsit, o echipã de criminalisti si lucrãtorii de la SMURD s-au prezentat la fata locului. „Cel mai probabil, lucrãtorii de politie care ancheteazã cazul vor afla si motivele care au condus la acest gest disperat”, a mai precizat reprezentantul penitenciarului. Ar fi douã variante plauzibile pentru care Gheorghitã Juravlea si-a pus streangul de gât: ori a fost violat de ceilalti detinuti, existând o lege nescrisã printre puscãriasi legatã de faptul cã pedofilii sunt abuzati sexual la rândul lor sau a regretat foarte mult fapta comisã. Ar mai fi varianta ca bãrbatul sã se fi considerat arestat pe nedrept, aceasta fiind si cea mai credibilã, deoarece el s-a declarat nevinovat privind acuzatiile aduse. Gheorghitã Juravlea a ajuns în spatele gratiilor dupã ce, în septembrie, a violat o fetitã de 8 ani, care îi era vecinã. Fapta a fost comisã la scurt timp dupã ce bãrbatul ieșise din puscãrie pentru ultraj. Micuta a fost acostatã de Juravlea în momentul în care mergea la magazin sã-si cumpere un bloc de desen. Fata a simtit cã este ceva în neregulã cu prezenta bãrbatului lângã ea si a încercat sã fugã, dar fãrã niciun rezultat. Pentru a fi mai convingãtor, a dezbrãcat-o, a bãtut-o si a legat-o de un scaun. A dat-o si cu capul de pereti când a vãzut cã ea nu ceda. Lacrimile, rugãmintile si chinurile copilei nu l-au impresionat deloc. Dupã trei ore în care a batjocorit-o, a dus-o acasã si a amenintat-o cu moartea ca sã nu spunã nimãnui ce s-a întâmplat. În tot acest timp, pãrintii fetitei o cãutau disperati pe ulitele satului. Fata a declarat anchetatorilor cã a fost dusã dezbrãcatã acasã. În ciuda probelor administrate de anchetori, Juravlea a declarat mereu cã este nevinovat, iar tatãl micutei abuzate de el i-a „jurat” rãzbunare la iesirea sa din închisoare. Gheorghitã Juravlea are numai pe mama sa în viatã, el neavând alte rude, asa cã, datã find sãrãcia cruntã în care se zbate, femeia nu prea are cu ce sã-l îngroape. Ciprian Tamas, viceprimarul comunei Suletea, a promis cã va introduce în sedinta de CL care are loc pe 19 decembrie , un proiect de hotãrâre pentru a i se acorda femeii un ajutor de urgentã din bugetul local, ca aceasta sã-si înmormânteze fiul crestineste.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.