Pelerinaj Sfânta Parascheva 2020. „Nu ne sperie niciun COVID la raclă”. Curtea Mitropoliei devine cel mai păzit loc din municipiul Iași! Controverse fără precedent despre venirea la moaște!

Situație specială la pelerinajul de Sfânta Parascheva 2020. Miile de credincioși care vin din alte zone ale țării și chiar din localitățile județului Iași nu vor mai putea să intre în curtea Catedralei Mitropolitane pe perioada hramului Cuvioasei. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a limitat pelerinajul doar la locuitorii municipiului Iași. Autoritățile ieșene vor institui filtre la intrările în municipiu, iar credincioșii care vin să se roage la racla Cuvioasei vor fi legitimați. Ieri, 6 octombrie 2020, credincioși din întreaga țară continuau să sosească în curtea Catedralei Mitropolitane. Racla cu moaștele Cuvioasei va rămâne în lăcașul de cult

Perinajul la Cuvioasa Parascheva din acest an se va derula în condiții cu totul și cu totul speciale din cauza pandemiei COVID-19. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a impus o serie de restricții pentru pelerinii proveniți din alte zone din afara municipiului, astfel încât evenimentul religios va fi restricționat. Cu toate acestea, oameni din toate colțurile țării continuau să vină la Iași pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

Pelerinii față în față cu virusul COVID-19. Sute de oameni stau la rând pentru a atinge racla Cuvioasei Parascheva

Cu o zi înainte de impunerea restricțiilor pentru pelerinii din afara Iașului, sute de oameni din țară erau deja în curtea Catedralei Mitropolitane. Restricțiile nu i-au determinat să dea înapoi, ba dimpotrivă. Unii au venit de la sute de kilometri depărtare pentru a ajunge la racla Cuvioasei. Iar faptul că trebuie să respecte măsurile împotriva COVID-19 nu i-a determinat să dea înapoi.

„Am avut puțină treabă prin Iași și am decis să trecem și pe la Sfântă. Toate restricțiile astea sunt o mare, mare tâmpenie. De la o gripă mai puternică s-a ajuns la faptul că moare lumea. Venim cam la doi ani și stăteam la rând. Am zis să venim acum, înainte, ca să nu fie coadă. Mergem foarte des prin pelerinaje și nu s-a întâmplat să luăm nicio boală. Este o regulă acum foarte rea. Cred că oamenii vor veni și acum cum vin și în timpul anului”, a spus o femeie venită de la Piatra Neamț împreună cu soțul său.

„Dacă vii cu credință, nu mai contează”. Pelerinii din țară speră la relaxarea restricțiilor

Oamenii veniți din alte zone din țară au ales să ajungă la Iași chiar înainte de debutul oficial al pelerinajului Sfintei Parascheva 2020. Speriați sau nu de COVID-19, credincioșii s-au pus la rând pentru a ajunge la racla Sfintei. Timpii de așteptare au variat, însă oamenii au așteptat liniștiți să ajungă la căpătâiul Sfintei. ….https://www.bzi.ro/pelerinaj-sfanta-parascheva-2020-nu-ne-sperie-niciun-covid-la-racla-curtea-mitropoliei-devine-cel-mai-pazit-loc-din-municipiul-iasi-controverse-fara-precedent-despre-venirea-la-moaste-4042017?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ