20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Pensionarii argeşeni, la coadă la tribunal pentru a da statul în judecată. Oamenii îşi cer înapoi banii plătiţi la CAS

- Advertisement -

Pensionarii din Argeş au revenit luni dimineaţă la Tribunalul Argeş pentru a-şi depune cererile de recuperare a banilor reţinuţi din pensie prin aplicarea ilegală a CAS. Au venit cu aproape 5 ore înainte de a se deschide programul de lucru, de teamă că altfel nu vor mai reuşi să ajungă la ghişee pentru a depune actele, aşa cum s-a intamplat vineri.

Este a treia săptămână când pensionarii stau la coadă la Tribunalul Argeş pentru a da statul în judecată.

„Statul ne face pe noi pensionarii să ne aducem aminte de vremurile când, mai tineri fiind, ne trezeam cu noaptea-n cap pentru a sta la coadă la lapte, carne şi la alte produse alimentare . Acum ne sculăm cu noaptea în cap de la două ca să ajungem la patru dimineaţa la coadă, ca să mai stăm patru-cinci ore pentru a fi siguri că vom putea depune cererile azi şi nu vom mai fi nevoiţi să venim şi mâine.Vrem sa fim siguri că vom primi numărul de înregistrare care ne atestă contestaţia la decizia care ne opreşte 5,5 la sută din bani . Eu am venit cu scăunelul”, a spus un pensionar aflat la coadă, citat de Mediafax.

La această oră, peste 200 de pensionari stau la coadă la Tribunalul Argeş, până în prezent neînregistrându-se incidente.

Conducerea Tribunalului Argeş a decis, vineri, ca din această săptămână să prelungească cu o oră şi jumătate programul de lucru cu publicul la registratură pentru a primi cererile de restituire retroactivă a sumelor plătite pentru CAS depuse de pensionari.

Potrivit conducerii Tribunalului Argeş, totodată au fost desemnaţi mai mulţi angajaţi care să preia plângerile şi să fixeze termene de judecată, numărul completelelor de judecată urmând să fie suplimentat, în funcţie de cerinţe.

Până în prezent, la Tribunalul Argeş au fost depuse peste 11.000 de astfel de cereri.

Numărul pensionarilor din judeţ care au pensii peste 740 de lei este de 71.400.

Vineri, pensionarii aflaţi la coadă la Tribunalul Argeş pentru a depune plângeri împotriva legii care impozitează pensiile s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au forţat intrarea în instituţie, smulgând din balamale uşa de la intrare. Jandarmii au intervenit şi i-au oprit cu greu pe oameni, încercând să le explice că trebuie să respecte ordinea şi să intre câte zece în clădire.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.