Pensionarii botoşăneni rămân cei mai săraci din ţară

♦ Majorarea pensiilor este aşteptată de toţi vârstnicii botoşăneni, însă această măsură va accentua şi mai mult diferenţele dintre pensiile botoşănenilor şi cele din restul ţării.
♦ Două treimi dintre pensionarii din Botoşani încasează lunar sub 1.265 de lei, cât este valoarea punctului de pensie

Pensionarii botoşăneni sunt cei mai amărâţi din întreaga ţară, ei având de departe cele mai mici venituri. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), la sfârşitul primul trimestru pensia medie lunară a înregistrat o uşoară creştere, cu 0,8%, la 1.423 de lei, cauzată de decesul câtorva mii de pensionari, majoritatea cu venituri mult sub media naţională, şi de intrarea în sistem a unor noi pensionari cu venituri ceva mai mari.

Judeţul Botoşani a rămas în continuare cu cei mai săraci pensionari, pensia minimă înregistrată la noi, potrivit INS, fiind de numai 1.095 de lei, cu 730 de lei mai puţin faţă de cea mai mare pensie medie, 1.825 de lei, care se înregistrează în judeţul Hunedoara. Pensii foarte mici se mai înregistrează în judeţele Giurgiu (1.102 lei) şi Vrancea (1.120 lei), pe când la polul opus se situează municipiul Bucureşti (1.738 lei) şi judeţul Braşov (1.635 lei).

„Nu prea sunt soluţii constituţionale”

Acest decalaj se va accentua şi mai mult odată cu punerea în aplicare a majorării pensiilor potrivit legii adoptate de către majoritatea PSD. Pensiile mari vor fi şi mai mari, în timp ce cele mici nu vor creşte prea mult. Vrând-nevrând, deputatul social-democrat Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a fost nevoit să recunoască acest lucru, dar susţine că tocmai pentru că pensiile la Botoşani sunt cele mai mici din ţară este bine ca acestea să crească. „Într-adevăr aşa va fi, acea diferenţa între pensia medie din Botoşani şi la nivel naţional va creşte… Cu siguranţă oamenii din Botoşani au mai multă nevoie şi fac apel la parlamentarii PNL de Botoşani să conştientizeze şi să memoreze aceste cifre şi să ceară guvernului lor să majoreze pensiile”, declară fostul ministru al Muncii. …https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2020/06/29/pensionarii-botosaneni-raman-cei-mai-saraci-din-tara/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ