spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
25-feb.-2024

Pensionarii din Bârlad, momiti la teatru, unde vor face cunostintã cu ineditul purgatoriu al lui Schmitt

- Advertisement -
UIMITOR… Autorul încearcã o discretã filosofie despre viatã si moarte, despre granita dintre cele douã lumi, sub forma dramaticã a unei comedii romantice!

POFTITI LA TEATRU … Actorii Teatrului „V.I.Popa” din Bârlad vor prezenta membrilor Asociatiei C.A.R.P. „Elena Cuza” din Bârlad, o piesã ce va face furori, fiindcã îti trebuie curaj sã inviti pensionarii la o piesã de teatru în care sã le prezinti un purgatoriu, ce-i drept mai inedit, asa cum si l-a imaginat dramaturgul francez Eric Emmanuel Schmitt. Este vorba despre spectacolul „Hotelul celor douã lumi” montat la Bârlad de regizoarea Dana Udrea si de scenografa Clarei Pop. Si distributia este una de zile mari: Bogdan Manolache, Alexandru Savu, Ioana Dobrea, Oana Florea, Cãtãlin Rusu, Teona Perju, Cristian Dodicã si Vlad Goranda. Membrii Asociatiei care vor sã vadã aceastã reprezentatie trebuie sã meargã la sediul CARP „Elena Cuza” pentru a se înscrie pe liste.

„Hotelul dintre lumi” este opera lui Eric-Emmanuel Schmitt, nãscut la Lyon, scriitor distins cu numeroase premii si jucat pe scenele marelor teatre din lume. Tematica este delicatã, pentru cã autorul încearcã o discretã filosofie despre viatã si moarte, despre granita dintre cele douã lumi, sub forma dramaticã a unei comedii romantice. Într-un hotel straniu poposesc cei aflati în comã, iar pe ce drum va apuca fiecare constituie elementul de suspans al actiunii. În aceste clipe de cumpãnã ale destinului se petrec diverse metamorfozãri: infirmii prind puteri, mincinosii spun adevãrul, totul fiind marcat subtil de relatia de iubire, singura ce poate schimba caractere. Desigur, astfel rezumatã tematica acestei piese lipsite de un conflict consistent, poate îndepãrta spectatorii dornici de distractie. Acestia vor gresi însã, pentru cã „Hotelul dintre lumi” prin reprezentatia oferitã de Teatrul „V.I.Popa” le va oferi satisfactia emotiei si a bunei dispozitii deoarece este minutios lucrat teatral de regizoarea Diana Udrea. «Textul lui Éric-Emmanuel Schmitt mi-a atras atentia datoritã profunzimii mascate de o superficialitate ce stârneste veselie. O piesã de teatru ce vorbeste despre rolul nostru pe pãmânt, despre faptul cã „viata este un cadou dãruit egal fiecãruia” si, totodatã, o invitatie la introspectie. (…) Asteptarea este o altã temã abordatã în acest spectacol, pentru cã personajele asteaptã, la propriu, sã afle dacã vor muri sau vor reveni pe Pãmânt dupã coma în care se aflã. Si totusi, ce facem când asteptãm? Trãim, vorbim, analizãm si avem timp sã apreciem fiecare clipã. Ne destãinuim celuilalt si, prin urmare, nouã însine. (…). „Hotelul celor douã lumi” este un spectacol ce vorbeste despre viatã si moarte, despre iubire si puterea ce stã în fiecare din noi pentru a construi o lume mai bunã pornind de la noi însine», a spus regizoarea Diana Udrea despre piesa ce va fi prezentatã membrilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.