spot_imgspot_img
spot_img
-1.2 C
Vaslui
08-dec.-2023

Pensionarii sunt îngroziti de scumpirea medicamentelor

- Advertisement -

VIATÃ GREA Vesti tot mai proaste pentru bolnavii vasluieni! De la 1 octombrie, pacientii vor trebui sã plãteascã mai multi bani pentru medicamente, ceea ce le va goli si mai mult portofelele. Scumpirile sunt deja cunoscute de vasluieni. Multi dintre ei au fãcut deja calcule, iar o nouã scumpire a medicamentelor li se pare o bãtaie de joc.

Noul sistem de compensare al medicamentelor se va aplica si la comprimatele care pânã acum erau gratuite. Nu se stie încã ce se va întâmpla cu tratamentul pentru bolnavii de diabet, cancer sau hepatitã. Conform noului sistem de compensare, pretul unor medicamente va rãmâne neschimbat. În schimb, la altele, coplata pacientului va fi uriasã. Reprezentantii Casei de Asigurãri spun cã prin noul sistem se vrea încurajarea consumului de medicamente ieftine, care au aceleasi efecte ca si cele scumpe. Presedintele Casei Asigurãri sustine cã bolnavii cronic nu vor trebui sã plãteascã în plus de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate. Însã medicii si unii producãtori de medicamente îl contrazic pe seful CNAS. De exemplu, un flacon de medicamente pentru un bolnav de cancer ar putea costa chiar si 4500 de lei. La fel si în cazul altor bolnavi cu afectiuni cronice. Si asociatiile de pacienti se opun noului sistem. Iar reprezentantii Colegiului Medicilor au atras atentia cã, dacã lista actualã rãmâne în vigoare, ea nu va fi aprobatã

Bãtaie de joc!

Vasluienii spun cã le-a ajuns cutitul la os si cã vor ajunge sã nu mai aibã cu ce sã se întretinã, pentru cã banii de-abia le ajung. “O sã fim nevoiti sã luãm numai medicamentele, iar dacã nu o sã avem cu ce ne permite sã ne cumpãrãm retetele, chiar vom muri cu zile. Ar însemna ca din pensia noastrã sã dãm toti banii pe medicamente! E tragic ce se întâmplã!”, este de pãrere Vladimir Popa, pensionar. “Eu m-am întrebat unde se duc banii din CAS care se strâng lunar de la angajati. Sunt hipertensivã, abia îmi iau reteta acum, nici nu vreau sã mã gândesc la o altã scumpire. Cu ce sã ne mai cumpãrãm hrana, avem întretinere, datorii, este o problemã foarte urâtã sã se scumpeascã din nou. Era mai bine dacã se mai dãdeau mai jos preturile, si-asa erau cam mari. Nu stiu ce o sã ne facem!”, ne-a spus Mariana Cucos, pensionarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.