spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Pentru a scăpa de arest, Buzatu schimbă tactica și trece la recuzarea judecătorilor

- Advertisement -

În loc să decidă dacă mandatul de arestare emis în septembrie pe numele lui Dumitru Buzatu va fi prelungit sau înlocuit cu o măsură mai ușoară, judecătorii vasluieni au fost nevoiți, ieri, să amâne ședința pentru a lua o altă decizie. Supărat pe magistrații vasluieni și, mai ales, pe jurnaliștii locali, Buzatu a recuzat completul de judecată. Pare să fie un pas important în parcursul procesului său, ținând cont de faptul că fostul șef al județului așteaptă decizia Tribunalului Iași privind cererea acestuia de strămutare. Astfel, judecătorii Tribunalului Valsui s-au văzut nevoiți să amâne cu o zi ședința pentru a se pronunța asupra cererii de recuzare. Supărarea lui Buzatu este legată de faptul că jurnaliștii locali, mai ales cei de la Vremea Nouă, au refuzat să-l ridice în slăvi și să-l creioneze, în fața opiniei publice, așa cum a arătat că este în luna septembrie, când a fost prins în flagrant în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită de la un om de afaceri din județul Vaslui. Din acest motiv, susține Buzatu, judecătorii vasluieni nu sunt imparțiali și se lasă influențați de jurnaliști dar și de opinia publică. În schimb, Buzatu nu se îndepărtează de Penitenciarul Vaslui și cere Tribunalului Iași judecarea dosarului său pentru că, în evetualitatea unei condamnări, acesta are mari șanse să-și execute pedeapsa la Vaslui, într-unul dintre cele mai moderne penitenciare din țară, dar și în locul în care are un cuvânt de spus în fața conducerii instituției.

Dumitru Buzatu, fostul șef al județului, ținut în arest preventiv încă din luna septembrie a anului trecut, schimbă tactica într-o nouă încercare de a scăpa de măsura privativă de libertate. După ce, preț de câteva luni, apărătorii acestuia au încercat să arate că clientul lor nu este un pericol public și poate fi lăsat, cel puțin, în arest la domiciliu, acum tactica a fost schimbată și aceiași apărători au făcut cerere de strămutare a dosarului. În plus, în timpul ședinței de ieri care ar fi trebuit să stabilească dacă Buzatu rămâne sau nu în spatele gratiilor, avocatul Kristian Winzer a depus cerere de recuzare a completului de judecată. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Tribunalul Valsui, ținând cont de faptul că, până acum, niciuna dintre tacticile apărătorilor fostului șef al județului nu a avut succes. Și au fost câteva încercări care l-au adus pe Buzatu la un pas de a fi lăsat în arest la domiciliu. Chiar luna trecută, ședința de judecată a fost amânată timp de câteva ore după ce avocații au susținut că, de la dosarul cauzei, lipsesc anumite documente ale DNA. Magistrații au fost nevoiți să întrerupă ședința de judecată și să verifice dacă cele susținute de apărători sunt sau nu reale. De asemenea, un alt episod care a dus la prelungirea mandatului de arestare preventivă este cel al presupusei fugi a lui Buzatu, împreună cu Ana Obreja, în Ecuador. “Dacă reușesc să…(neinteligibil) mergem până în Ecudor! Vă iau și pe voi!”, a fost mesajul pe care procurorii anticorupție l-au interceptat într-o discuție telefonică pe care Dumitru Buzatu a avut-o cu șefa lui de cabinet. „Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl oprește pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a-și exercita în continuare atribuțiile de președinte al CJ Vaslui din CRAP, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a jud. Vaslui”, își motivau, la acea dată, procurorii cererea de prelungire a mandatului de arestare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Jegu pezdist tot jeg pezdist neamu lu cyoarda spagarita de uzat neamu lu remat. Gaozar spagar di sifonar la baeti turnatoru asta uzat neamu lu spagat dus în cap . Uzatu cu șpagă e puțin cam gata.

  2. Chiar uitam ca a luat șpagă de 125 (mld, pe vechi)?
    Ca un amarat cumpăra doar o pâine în loc de doua?
    Un filozof ratat și, mai ales, destructiv.
    Dar asa vor sa fie și noii PSD-isti, destructivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.