spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
02-oct.-2023

Percheziții la Huși, în căutarea evazioniștilor care comercializează haine contrafăcute!

- Advertisement -
ȘOC Polițiști de frontieră, aflați sub coordonarea unui procuror din cadrul Curții de Apel Suceava au luat, ieri, cu asalt mai multe domicilii de persoane fizice și sedii de persoane juridice de pe raza județului Vaslui, bănuite că fac parte dintr-o rețea de evazioniști, extinsă în patru județe, care se ocupă cu conbtrafacerea de articole de îmbrăcăminte. Hușul a fost, de asemenea, vizat de deschiderile oamenilor legii. A fost începută urmarirea penală faţă de 19 persoane fizice şi juridice din acest dosar complicat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială. SRI-ul și Serviciul de Operațiuni Speciale din Suceava au dat o importantă mână de ajutor în acest caz.

Se agită apele la Huși! Ieri, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curţii de Apel Suceava, au efectuat ieri, 8 octombrie, mai multe percheziţii domiciliare pe raza a 4 judeţe, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice care sunt bănuite de confecţionarea şi comercializarea unor produse contrafăcute. Începand cu luna august a acestui an, poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curţii de Apel Suceava, au desfăşurat mai multe activităţi specifice în vederea probării unor infracţiuni de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială săvârşite de mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza mai multor judeţe din nord-estul ţării. „În urma activităţilor informativ-operative derulate, în data de 8 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi ITPF Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului, au desfăşurat 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava, Iaşi, Vaslui şi Neamţ, la sediul unor persoane juridice şi la domiciliile unor persoane fizice, în urma cărora au fost descoperite sute de mii de articole de îmbrăcăminte (bluze, tricouri, panataloni sport etc) care erau inscripţionate cu mărci protejate şi care prezintă suspiciuni de contrafacere”, au spus reprezentatii Politiei de Frontiera.

SRI-ul a fost pe fază!

De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului creat, care este aproximat la suma de 6,5 milioane de euro, a fost instituit sechestru asigurator pe mai multe conturi ale societăţilor comerciale implicate în cauză, precum şi pe clădiri, autoturisme, utilaje şi maşini industriale de confecţii. Totodată, a fost începută urmarirea penală faţă de 19 persoane fizice şi juridice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială. Suportul de specialitate al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Operaţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava. Cercetările în cauză continuă sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe Curtea de Apel Suceava, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, au mai spus reprezentantii ITPF Vaslui. Vom reveni cu detalii.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.