Percheziții la Iași într-un dosar de cămătărie! Mai mulți interlopi au fost ridicați. Cea mai opulentă casă țigănească în stil „Versace” din Grajduri a fost asaltată de mascați!

Percheziții la Iași într-un dosar de cămătărie. Mai mulți interlopi au fost ridicați de mascați și duși la audieri. Totul a plecat de la o „afacere” cu iz penal. Mai precis, un afacerist turc ce deține un stand în Egros a împrumutat o sumă importantă de bani de la Valentin Ababei, din localitatea ieșeană Dancu și a fost forțat să plătească o dobândă uriașă

Percheziții la Iași într-un dosar de cămătărie. Mai mulți interlopi au fost ridicați de mascați și duși la audieri. Ieri-dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) împreună cu luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) și jandarmii, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat mai multe percheziții în localitățile Dancu, Ciurea și Grajduri din Iași.

Povestea începe în 2019 când un turc, a cărui identitate o vom proteja, a cerut împrumut o sumă importantă de bani de la un individ care locuiește în localitatea Dancu pe nume Valentin Ababei. Aproximativ 35.000 de euro a luat cu împrumut turcul, în mai multe tranșe. La această sumă trebuia să plătească o dobândă, așa cum se practică. A plătit aproape dublul sumei împrumutate, însă nu a fost suficient, iar Ababei a trecut la amenințări. Pentru că afaceristul turc nu mai avea de unde să plătească, a luat cu camătă o altă sumă de bani, de la Dragoș Stănescu și mama acestuia.

Afaceristul turc a fost obligat de interlopi să plătească dublul sumei împrumutate, însă nu a fost suficient

Procurorii ieșeni au afirmat ieri că, în dosar, se fac cercetări pentru șantaj, camătă și complicitate la șantaj. Conform anchetatorilor, cinci persoane au calitatea de suspecți în cauză. …https://www.bzi.ro/perchezitii-la-iasi-intr-un-dosar-de-camatarie-mai-multi-interlopi-au-fost-ridicati-cea-mai-opulenta-casa-tiganeasca-in-stil-versace-din-grajduri-a-fost-asaltata-de-mascati-3970550?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ