20.7 C
Vaslui
05-iul.-2022

Percheziții de amploare în județul Vaslui: mai multe persoane sunt bănuite de înșelăciune și fals în declarații

ACȚIUNE… Cotidianul Vremea Nouă a anunțat, la începutul acestei luni, că în ultimul an zeci de vasluieni au primit, fără temei legal, aproape 100.000 de lei  în cadrul măsurilor luate de autorități în contextul pandemiei COVID-19. Persoanele bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii au primit joi vizita poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care le-au adus la audieri. 

Potrivit anchetatorilor, în cadrul acțiunii de ieri au avut loc 13 percheziții domiciliare, în mai multe județe din țară. „Joi, 11 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Din cercetări a reieșit că 110 persoane ar fi obţinut, ilicit, indemnizaţii de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Prejudiciu cauzat este de aproximativ 1.200.000 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri. 11 persoane au fost conduse la audieri. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţi economice din Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Vaslui şi Neamţ, precum și poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi”, se arată în comunicatul IPJ Iasi. Potrivit surselor noastre, ieri, în județul nostru au fost efectuate două percheziții la persoane care cântă la petreceri. Astfel de descinderi au mai avut loc în dimineața zilei de 1 Iunie, în zona Bârlad. Atunci, zeci de polițiști și jandarmi au intrat peste lăutari în casă, aceștia fiind suspectați de înșelăciune.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Nu au furat de la hoti, au furat de la tine si de la mine.
    Bine, asta daca tu platesti vreun leu la stat.

    Lautarii astia nu cotizeaza la stat cu nimic, totul e la negru, prin urmare trebuiau demult intrebati de sanatate.
    In Romania numai prostii platesc taxe, in general toti angajatii platesc cam jumatate din salariu catre stat prin TAXE.

    • Nu platesc nimic la statul criminal organizat si corupt. Dar tu n-ai inteles nimic, hotul striga hotul… adica statul care te fura pe tine nu e de acord sa mai fure si altii din sacul ala fara fund. Nu ma refeream la manelisti ci la toate firmele existente care trebuiau sa fie ajutate ca in tarile normale. Cand le-a mers au platit taxe, acum trebuiau ajutate.

  2. Asa e cand furi de la hoti, trimit recuperatorii peste tine. In Anglia le-a dat la toti sa mearga economia. Cati dintre voi se pot lauda ca au primit ajutor de la stat in contextul pandemiei. In afara de manelistii astia carora le-au spus neamurile de afara doar cativa angajati care lucrau la afacerile parlamentarilor suspendate „legal” ca e virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here