-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

Perchezitii domiciliare în Bãcesti, la hotii de lemne. Politistii au descoperit cine a furat 6,3 metri cubi de lemn

- Advertisement -

FURT… Politistii negresteni au descoperit, zilele trecute, doi hoti care au tãiat si furat frasini de pe raza Ocolului Silvic Bãcesti. Acestia au efectuat cinci perchezitii domiciliare si au avut nevoie de sprijinul luptãtorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale Vaslui. „Politistii negresteni au depistat si ridicat, în vederea cercetãrii, o cantitate de 6,30 metri cub de material lemnos, esentã frasin. Prejudiciul cauzat în urma comiterii infractiunii este estimat la 3.500 de lei si a fost recuperat în proportie de 90%”, a transmis Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui. Cei doi bãrbati au 39 ani, respectiv 30 de ani, sunt din comuna Bãcesti si sunt bãnuiti de sãvârsirea infractiunilor de tãiere fãrã drept si furt de material lemnos.

În urma cercetãrilor efectuate, politistii negresteni au stabilit faptul cã, în perioada 29/31 decembrie 2022, pe timpul noptii, prin comiterea a trei acte materiale, persoanele bãnuite de comiterea infractiunilor s-ar fi deplasat pe fondul forestier national si, dintr-o parcelã a Ocolului Silvic Bãcesti, ar fi tãiat, sustras, transportat si depozitat material lemnos, în vederea valorificãrii. „În cursul zilei de ieri, 7 ianuarie 2023, ca urmare a administrãrii probatoriului, fatã de bãrbatii cercetati a fost luatã mãsura retinerii, pe o perioadã de 24 de ore. Acestia urmeazã a fi prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unor mãsuri preventive. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatilor”, a mai transmis Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui.

Amenzi între 1.000 si 8000 lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori

Potrivit politistilor, sanctiunile prevãzute de legislatia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 si 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar detinerea ori transportul de material lemnos fãrã forme legale se sanctioneazã cu amendã între 1.000 si 15.000 de lei. Totodatã, pentru agentii economici care detin sau efectueazã activitãti de  expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 si 15.000 de lei, cu mãsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activitãtii, iar pentru tãierea si sutragerea de arbori în cadrul exploatãrilor forestiere de cãtre operatori economici atestati, amenzile pot fi de la 8.000 pânã la 12.000 de lei, precum si retragerea atestatului care permite desfãsurarea unor astfel de activitãti. Tot din categoria mãsurilor complementare, materialul lemnos tãiat, detinut sau transportat ilegal, se retine în vederea stabilirii provenientei si/sau confiscã, iar în functie de împrejurãrile depistãrii, poate fi confiscat si mijlocul de transport si uneltele folosite la tãierea materialului lemnos. Activitãtile de control ce vizeazã tãierea, transportul si detinerea de material lemnos sunt desfãsurate de cãtre politistii vasluieni în mod curent si vor continua în perioada urmãtoare”, a mai transmis Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. La Băcești criminali lăsați în libertate mai mult de 24 de ore,unul care a furat o căruță de lemne arestat în 5 min
    Buni polițiștii negresteni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.