spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Percheziţii în Iaşi şi Călăraşi, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude cu cereale

- Advertisement -

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează, marţi, 18 percheziţii pe raza judeţelor Iaşi şi Călăraşi, care vizează activitatea unei grupări specializate în fraude cu cereale, din care fac parte 12 persoane, valoarea totală a prejudiciului depăşind 600.000 de euro.

Potrivit DIICOT, membrii grupării sunt acuzaţi de contrabandă, evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Anchetatorii susţin că gruparea a importat cereale din Republica Moldova, prin Vama Sculeni, în cantităţi mai mari decât cele declarate la punctul vamal, cerealele fiind declarate în altă categorie decât cea reală ( de exemplu grâu furajer în loc de grâu panificabil). Totodată, membrii grupului foloseau borderouri false pentru acoperirea cantităţilor de grâu importate şi nedeclarate la vamă şi pentru ridicarea în numerar de la bancă a sumelor de bani rezultate din vânzarea acestora.

În acest fel, au fost comercializate aproximativ 7.000 de tone de cereale, fără a evidenţia în actele contabile veniturile obţinute, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente. Valoarea totală a prejudiciului creat depăşeşte suma de 600 000 de euro, potrivit DIICOT.

Totodată, în dosar au fost puse sub învinuire şi nouă persoane juridice, societăţi comerciale, din judeţele Iaşi şi Călăraşi, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Iaşi.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.