Percheziții în județul Vaslui și alte 7 județe, la samsarii de mașini!

DESTRUCTURARE RETEA… Lovitură pentru samsarii de mașini second-hand aduse din străinătate. Polițiștii au declanșat o anchetă de amploare cu prejudiciu de 20 de milioane de euro, iar astăzi au avut loc 62 de percheziții în București și alte șapte județe, printre care și în Vaslui, în două dosare penale care îi vizează pe membrii a cinci rețele specializate în evaziune fiscală în domeniul comerțului cu mașini second-hand aduse din străinătate, conform unui comunicat al Poliției Române.

Suspecții ar fi controlat, prin interpuși, mai multe firme prin intermediul cărora ar fi cumpărat mașini din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania și alte țări, pe care ulterior le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului, susțin anchetatorii. Afacerea s-a întins de-a lungul a trei ani, din 2016 până în 2019, iar bugetul de stat ar fi fost păgubit cu aproape 20 de milioane de euro.

Comunicatul integral al IGPR

„La data de 17 martie 2021, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 62 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare. În fapt, cercetările privesc 5 grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale, ce desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate.

Prin intermediul acestor societăți comerciale, ar fi fost achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.
Activitatea infracțională a bănuiților ar fi fost săvârșită prin intermediul mai multor societăți comerciale și ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019. Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Echipele participante la operațiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliție judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui. La activități participă și specialiștii Institutului Național de Criminalistică și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. În vederea aducerii la îndeplinire a tuturor măsurilor procesuale și procedurale instituite, activitățile beneficiază de sprijinul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.”
1 COMENTARIU

  1. Dar pe acest jandarm Bagu Lucian nu-l vedeți ? Vinde mașini aduse din Belgia,Franța de vreo 15 ani. Cum credeți ca are atâtea proprietăți (vila spațiu comercial mașini lux)

LĂSAȚI UN MESAJ