spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
26-sept.-2023

Performanțe olimpice la Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești

- Advertisement -

REZULTATE… Elevii Școlii Gimnaziale “Mihai David” Negrești au obținut, în anul școlar 2021-2022, succesul în călătoria grea spre performanță. La Olimpiada Națională de Limbi Clasice: Limba Latină si Limba Greacă veche, spre exemplu, reprezentanta școlii a fost răsplătită cu Mențiune și Medalie de argint. La faza județeană a aceleași olimpiade, s-au remarcat alți trei elevi de clasa a VII-a, care au înțeles că „nu învață pentru școală, ci pentru viață” (Seneca):  Brătuleanu Daniela – Premiul al II-lea, Bărbosu Ionuț –  Premiul al III-lea și Florea Alexandra – Mențiune ( prof. Frățiman Lăcrămioara). „Pentru noi, participarea la olimpiada de limba latină nu a reprezentat doar posibilitatea de a ne verifica cunoștințele studiate, ci și începutul drumului pe care dorim să îl urmăm, pasul spre îndeplinirea visului. Am dorit să deslușim tainele limbii latine, fiind atrași de universul mitologiei greco-romane și de specificul noțiunilor de limbă si literatură latină”, au declarat elevii latiniști.

Limba și literatura română este o disciplină îndrăgită de elevii Școlii “Mihai David” Negrești, iar rezultatele obținute întăresc acest lucru. La faza națională a Olimpiadei de română, unitatea de învățământ a fost reprezentată de eleva Beraru Ștefania (clasa a VIII-a), pregătită de prof. Terinte Corina. Ștefania este pasionată de studiul limbii și al literaturii române, obținând și la alte concursuri rezultate remarcabile: Premiul I la Concursul județean „Ion Creangă-cel mai frumos mărțișor al românilor”, premiul I la Concursul județean „Pașii lui Eminescu”, premiul al III-lea, respectiv Mențiune la Concursul „Cuvinte potrivite”, Zorleni, etapa județeană, respectiv cea regională. „Această experiență nouă va rămâne o amintire de neuitat. Nu a fost doar o competiție, ci si un mijloc de autocunoaștere și dezvoltare. Am avut ocazia de a cunoaște elevi însetați cu dorința de succes și idealuri comune. Am pornit la drum cu multe emoții și puține speranțe care au fost compensate de bucuria generată de această oportunitate”, a declarat Ștefania, în urma participării la aceste competiții. La etapele olimpiadelor și ale concursurilor organizate au participat elevi talentați care au obținut o sumedenie de premii și mențiuni. Printre acestea, le amintim pe următoarele: Știrbu Șerban- Gabriel – Mențiune specială la etapa naționala a Olimpiadei de lingvistică, Rusu Cristiana – Mențiune la etapa județeană o Olimpiadei de Limba și literatura română, Premiul al II-lea și Mențiune la Concursul Cuvinte potrivite, Zorleni, etapa județeană, respectiv cea regională, Cocuz Maria Mirabela – Mențiune de argint la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică. La olimpiada de limbă franceză s-au remarcat următorii elevi: Balan Sara, care a obținut Premiul al II-lea, Pîrău Bianca  – Mențiune, Terinte Maria  –  Mențiune ( prof. Rotilă Petru), Rusu ștefania – Premiul al II-lea, Butnaru Olga – Premiul al III-lea (prof. Plopan Adelina).

Lipșa Delia Ioana, Mențiune de Onoare la Olimpiada Națională de Fizică

În fiecare an, elevii Școlii „Mihai David” Negrești  participă la olimpiada de fizică și la diferite concursuri interdisciplinare, reușind să dovedească ca prin muncă și perseverență se poate ajunge pe culmile succesului. Și în acest an, eleva Lipșa Delia Ioana, îndrumată de prof. Frățiman Vlăduț, a demonstrat că totul este posibil. S-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Fizică unde a obținut Mențiune de Onoare, urmând să participe și la etapa națională a Olimpiadei pentru juniori. „Dintotdeauna m-au pasionat fizica, biologia și chimia, iar anul acesta am avut oportunitatea de a participa la probele olimpiadei, fapt care m-a ajutat să-mi încerc limitele și să reușesc această performanță cu ajutorul domnului profesor, căruia îi mulțumesc”, a declarat eleva. La etapa națională a Concursului Național de Biologie “George Emil Palade”, s-au calificat  Voicu Ingrid Ilinca, Butnaru Olga Maria și Gălușcă Andreea. În urma acestei etape, eleva Gălușcă Andreea a obținut Premiul I, iar Butnaru Olga Maria – Premiul special. „Pe parcursul anilor de gimnaziu am căpătat o pasiune pentru științele exacte, biologia și chimia. Sub îndrumarea doamnei profesoare de biologie, Mititelu Lăcrămioara, am reușit să mă dezvolt și să obțin rezultate frumoase la competițiile școlare. Anul acesta am participat la concursuri de specialitate, unde am obținut rezultate de care sunt foarte mulțumită. Mă bucur că am avut parte de această experiență care m-a făcut să am încredere că voi reuși să-mi ating toate obiectivele”, a declarat Andreea Gălușcă. „Rezultatul obținut la etapa națională a Concursului de biologie “George Emil Palade”, reprezintă pentru mine răsplata unei munci de echipă alături de doamna profesoară Mititelu Lăcrămioara, dar în egală măsură și multe ore de studiu individual. Am învățat să-mi depășesc limitele și să îmi doresc mai mult de la mine. Mi-am propus să particip și anul viitor și să obțin rezultate și mai bune”, ne-a declarat Butnaru Olga Maria. La etapa locală și județeană a aceluiași concurs, elevii Școlii „Mihai David” Negrești au obținut multe premii de care suntem mândri: Premiul I – Panainte Ioana, Pîrău Bianca, Butnaru Olga, Gălușcă Andreea , Premiul al II-lea – Rusu Ștefania, Premiul al III-lea – Voicu Ingrid Ilinca,Terinte Andra Maria, Mențiune – Cocuz Maria Mirabela, Pandele Ecaterina, Boitan Gabriel; Premiul I – Voicu Ingrid Ilinca, Butnaru Olga ,Galusca Andreea, Premiul al III-lea – Panainte Ioana, Rusu Ștefania, Pîrău Bianca, Mențiune – Cocuz Maria Mirabela.

Grupul vocal-instrumental „Symbol”, Premiul I la Concursul regional „În lumea muzicii”.

Olimpiada de matematică îi adună alături an de an pe elevii pasionați de această disciplină, iar rezultatele acestora sunt îmbucurătoare. Astfel, la faza locală elevii Școlii „Mihai David” Negrești s-au remarcat prin următoarele rezultate: Premiul I – Mertic Ioana, Voicu Matei, Pîrău Bianca, Premiul al II-lea- Lipșa Beatrice, Deak Ioana, Vlăduț Ilinca, Premiul al III-lea- Doru Alexandru, Spiridon Elena, Leuștean Elena, Nastasă Carmen, Mențiune – Vlad Daria și Rusu Cristiana. La faza județeană s-au obținut două mențiuni de către elevii Mertic Ioana și  Doru Alexandru – clasa a V-a (prof. Ciovnicu Alina). Supranumit „jocul minții”, șahul este un sport intelectual care stimulează capacitatea cognitivă și exersează gândirea logică, motiv pentru care este o activitate extrem de benefică pentru toți copiii. Elevul Boitan Gabriel a reușit să obțină la faza județeană a olimpiadei de șah premiul al III-lea, iar la competiția „Șah în școală” a urcat pe podium, aducând premii valoroase. La aceeași competiție, elevul Săvuc Matei a obținut locul I la faza zonală și locul al III-lea la faza finală Iași (prof. Scarlat Gică). La olimpiada de religie Religie Cultul Ortodox, faza județeană , s-au remarcat următorii elevi: Vieru Ștefan –  Premiul al III-lea, Brâncă Teodosia – Mențiune. Grupul vocal-instrumental „Symbol”, îndrumat de prof. Guralivu Rodica a obținut premiul I la Concursul regional „În lumea muzicii”. „Vocația unei școli de succes este de a face din educație un demers spiritual superior, orientat spre excelență, spre modelarea ființei umane în spiritul valorilor intelectuale, morale, estetice, culturale. Performanța înseamnă talent si perseverență, lucru dovedit de elevii participanți la olimpiadele și concursurile școlare. Încrederea, dârzenia în activitatea de studiu și dorința de a reuși determină pe multi elevi să treacă peste orice obstacol și emoție, pășind cu încredere, devenind astfel modele de sârguință și dăruire. Concurenții au dorit să ajungă departe pentru că școala le-a îndrumat pașii, pentru că au deschis curios și răbdător fiecare ușă a cunoașterii, pentru că au crezut și în prietenia dascălilor care le sunt și le vor fi alături mereu”, ne-a declarat prof. Vlăduț Frătiman, director al Școlii Gimnaziale „Mihai David” Negrești.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.