spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Pericol de explozie in cancelarie

- Advertisement -

Se deschide sezonul anchetelor în Educatie!

MUTÃRI COTROVERSATE Începerea noului an scolar a adus cu sine schimbarea directorilor unitãtilor de învãtãmânt din judet. În cãutarea unor “sefi de scoli” cât mai competenti si bine orientati, s-au operat în ultimele zile o serie de modificãri, pe criterii mai mult sau mai putin “ortodoxe”. În Vaslui, schimbãrile au avut loc acolo unde directorii de scoli au iesit la pensie sau erau numitI cu delegatie. Singurele scoli care si-au pãstrat intactã echipa de conducere sunt Scoala Generalã nr.6 (cu echipa formatã din profesor Victor Ailioaei si Pavelina Tãune), Colegiul economic “Anghel Ruginã”, unde director a rãmas prof. Lidia Zãrnescu si adjunct Alexandru Filip, Liceul cu program Sportiv cu Mihaela Lefter director si Doina Danu, director adjunct.

Noile schimbãri au început la Scoala nr. 8 din Vaslui cu numirea lui Florin Moraru în locul lui Melu Iacob. Numai cã toate cadrele didactice s-au pus “rãu” cu nou-venitul Moraru si au reusit sã-l debarce din functie, trimitâdu-l de unde a venit, adicã la Scoala din Solesti. Alte schimbãri au venit si la Grupul Scolar industrial “Ion Mincu”, cu prof. Camelia Badea venit pe postul de director, dar director adjunct rãmâne prof. Monica Alistar. Astfel profesorul Dan Mãgureanu, cel care a adus cele mai importante finantãri pentru liceu, în mandatul sãu fiind data în folosintã cea mai scumpã salã de sport, a fost debarcat din functie fãrã niciun regret din partea ISJ Vaslui. Rãmâne de vãzut dacã în mandatul noii conduceri a liceului se vor construi cele 16 sãli de clasã, precum si mansardarea cantinei si internatului, care se ridicã la peste 20 de miliarde de lei vechi, pentru atragerea finantãrii tot Dan Mãgureanu având o contributie importantã. Si Liceul teoretic “Mihail Kogãlniceanu” are director nou, în persoana profesorului Gheorghe Cârjã, fost inspector general, care a preluat interimatul dupã plecarea Angelicãi Dobre, adjunct fiind tot Sergiu Romascu. Tot un fost inspector general, care nu a fost în gratiile actualei conduceri a ISJ Vaslui, Vasile Mariciuc, a fost debarcat de la conducerea Liceului Negresti si schimbat cu adjuncta Doina Mihai. La Scoala Generalã nr. 4 noul director este prof. Alina Moraru, iar adjunct este prof. Anuta Avram -Rusu, în timp ce la Scoala nr. 1 a fost numit director Costicã Furcoi, în locul lui Ion Fracase. Scoala Generalã nr. 9 începe noul an scolar cu un nou director în persoana Andei Grigoras.

Anchetã la Scoala Solesti!

Rãmâne în discutie starea procesului de învãtãmânt care se pare ar putea fi afectatã de aceste schimbãri. “Vom încerca în perioada urmãtoare sã vedem dacã în toate scolile unde s-au efectuat numiri cu delegatie, s-au fãcut cu respectarea legislatiei în vigoare. Mã refer la faptul ca aceastea trebuuie sa aibã avizul Inspectoratului Scolar, plus alte douã avize din care unul din partea Consiliului local. Sãptãmâna aceasta va fi o anchetã privind managementul la Scoala din Solesti, solicitatã de sindicatul nostru, pentru cã sunt câteva aspecte care trebuie lãmurite. În acest sens, este o hotãrâre a Consiliului de Administratie a Inspectoratului Scolar prin care se constituie o astfel de comisie, care va verifica modul în care a fost condusã aceastã unitate de învãtãmânt din Solesti”, ne-a declarat profesorul Sorin Tiplea, liderul FSLI Vaslui.

I s-a lipit scaunul de… fustã?!

Curioasã este mentinerea în functie a celei care, gratie actiunilor întreprinse a reusit sã pãteze imaginea liceului în fruntea cãruia a fost numitã, din nou! Este vorba despre profesoara Anca Anuscã Popa, care de bunã ce a fost, Inspectoratul Scolar Vaslui i-a reînnoit “husa” de la fotoliul de sefã la Liceul teoretic “Emil Racovitã” Vaslui. Ca si imnul campaniei PDL: “Apa trece, pietrele rãmân…”, asa si Anusca a rãmas pe functie, în ciuda protestelor cadrelor didactice. Aceasta se întâmplã în conditiile în care în urma unui control al Primãriei Vaslui la Liceul “Emil Racovitã”, au fost descoperite nereguli în ceea ce priveste cheltuirea banilor care i-au revenit unitãtii de învãtãmânt. Tot în calitatea sa de director al unitãtii de învãtãmânt, Anusca Popa fost reclamatã de 16 profesori titulari pentru comportamentul dictatorial si uneori bizar de care a dat dovadã. Reclamatia a fost cercetatã de Inspectoratul Scolar Vaslui, însã aceasta a scãpat “basma curatã” si din aceastã poveste.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.