-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Pericol de incendiu la Primăria Zăpodeni din cauza unui scurtcircuit, pompierii au folosit 40 de tone de apă pentru stingerea flăcărilor

- Advertisement -

MOBILIZARE…Sediul Primăriei Zăpodeni a fost în pericol de incendiu, vineri seara, după ce o anexă aflată în imediata vecinătate a ars precum o torță. Flăcările au izbucnit de la un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui autoturism și doar intervenția promptă a pompierilor vasluieni a făcut ca văpaia să nu se extindă. Misiunea salvatorilor a fost cu atât mai dificilă cu cât în garajul respectiv se afla și o butelie încărcată cu GPL.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, pentru lichidarea incendiului s-au folosit aproximativ 40 de tone de apă. “Azi-noapte, pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit cu două autospeciale de stingere și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o anexă gospodărească (tip garaj) a unei locuințe din localitatea Zăpodeni, comuna Zăpodeni. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiu se manifesta violent în interiorul garajului și exista pericol de propagare la mai multe imobile din apropiere,  între care și Primăria comunei Zăpodeni. La intervenție a participat și SVSU din localitate. Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție,  primul, pentru limitarea și lichidarea focarului principal,   iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. În timpul incendiului, din garajul cuprins de flăcări a fost scoasă o butelie încărcată cu GPL, iar mai multe păsări au fost salvate.  Intervenția a fost dificilă, din cauză că în garaj erau depozitate – între alte materiale inflamabile – și aproximativ 14 metri cubi material lemnos pentru foc. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Pentru stingerea incendiului s-au utilizat aproximativ 40 tone de apă. Au ars un autoturism, 14 metri cubi material lemnos, diverse scule, utilaje și materiale textile depozitate în anexă.Au fost salvate imobilele aflate în pericol, precum și peste 50 de păsări. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a autoturismului.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.