spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
08-dec.-2023

Pericol în trafic: soferi beti mangã si fãrã permis auto!

- Advertisement -

DE NECREZUT!…Doi bãrbati, unul din Cavadinesti (Galati) si altul din Bârlad, au fost prinsi de politistii rutieri beti la volan si fãrã permis! Gãlãteanul, de 40 de ani, a fost depistat pe 11 iunie, pe drumul dintre Murgeni si Blãgesti, într-un atoturism aflat în afara pãrtii carosabile. Acesta mirosea tare a alcool, iar când l-au testat politistii aparatul a arãtat o valoare de 1,01 ml/l de alcool pur în aerul expirat! La fel, pe 12 iunie, la Bârlad, în plinã zi, un bârlãdean de 42 de ani, care circula prin oras cu o autoutilitarã, a fost oprit de politisti. Oamenii legii au depistat cã soferul bârlãdean avea permisul de conducere suspendat! De asemenea, emana halenã alcoolicã puternicã, însã acesta a refuzat sã sufle în alcooltest, precum si prelevarea de mostre biologice pentru depistarea consumului de alcool. Ambii soferi au acum dosare penale pentru încãlcarea Codului Rutier si a legii!

Politistii Sectiei 5 Politie Ruralã Murgeni, din cadrul Politiei Orasului Murgeni, aflati pe drumul national DN 26, au fost sesizati în seara de 11 iunie a.c., la ora 21.05, cã a avut loc un eveniment rutier. Echipajul de politie a identificat pe sectorul de drum dintre Murgeni si Blãgesti, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, care era în afara pãrtii carosabile. A fost depistatã si persoana care ar fi condus autoturismul, respectiv un bãrbat în vârstã de 40 de ani, din comuna Cavadinesti, judetul Galati. Acesta se afla singur în autoturism si nu a suferit vãtãmãri ca urmare a producerii evenimentului rutier. Dar, desi nu era rãnit, acesta emana halenã alcoolicã, asa cã a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la o unitate medicalã pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. <<Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã bãrbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii din Murgeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale a bãrbatului, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere>>, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Bârlãdean fãrã permis, mirosind puternic a alcool, a refuzat testarea!

Un alt caz s-a petrecut pe 12 iunie a.c., la ora 12.45. Politistii Biroului Rutier, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati pe strada Gheorghe Emandi, din localitate, au depistat si oprit o autoutilitarã înmatriculatã în judetul Vaslui, condusã de cãtre un bãrbat de 42 de ani, din municipiul Bârlad. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat uimiti cã bãrbatul are dreptul de a conduce vehicule suspendat! Mai mult, bãrbatul a refuzat sã se supunã testãrii alcoolscopice iar ulterior, când a fost condus la Spitatul Municipal de Urgentã Bârlad, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. <<Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii Biroului Rutier Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale a bãrbatului, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere>>, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.