Peripetiile Orchestrei Rapsodia Vasluiului la Bucuresti: autocarul Transurb s-a stricat în mijlocul drumului

PERIPETIE… Unicul autocar al Transurbului s-a stricat în timpul unei curse speciale chiar în mijlocul Bucurestiului. În el se aflau membrii Orchestrei Rapsodia Vasluiului, care se grãbeau sã ajungã la douã televiziuni, Kanal D si Etno TV, pentru a cânta si a-si prezenta noile realizãri. Planurile le-au fost date putin peste cap când au observat cã se întâmplã ceva cu autocarul: tabloul electric s-a ars si a iesit fum din acesta. Pentru a-i putea transporta mai departe pe membrii orchestrei, în conditii decente, conducerea Transurb a cerut ajutorul unei firme de transport din Vaslui, care a trimis cãtre Bucuresti un autocar. Asta pentru cã, atentie, Transurb nu mai detine vreun alt autovehicul de acest tip.

Membrii Orchestrei Rapsodia Vasluiului nu s-au lãsat afectati de acest incident si si-au continuat periplul. “Într-adevãr, s-a ars tabloul electric si a iesit putin fum, dar nu a luat foc autocarul. Am continuat drumul pânã într-un punct, apoi pentru cã nu mai functiona tot ce trebuia, nu mai dãdea cãldurã, ne-am mutat într-un alt autocar, pentru cã trebuia sã ajungem la cealaltã emisiune”, a precizat Teodora Panainte, solistã a Orchestrei Rapsodia Vasluiului. Potrivit unor surse, autocarul avea probleme la tabloul electric. Fusese reparat de electricienii societãtii, însã faptul cã are peste 10 ani de când este în functiune si-a spus cuvântul.

Cristian Nãstase si rapsozii Vasluilor, la Kanal si Etno TV

Orchestra Rapsodia Vasluiului a mers la Bucuresti pentru a fi prezentã vineri, 12 februarie, la emisiunea Teo Show de pe Kanal D. Împreunã cu dirijorul Cristian Nãstase, acestia au prezentat noile realizãri si au cântat. “Am venit sã anuntãm câteva dintre frumoasele noastre realizãri. Este vorba despre un nou album – “Din vitã de lãutar”, împreunã cu fratele meu Mihai Nãstase, cu 14 jocuri din zona folcloricã a judetului Vaslui. Cu ajutorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui, am scos si o carte – <Radu Bobicã în dialog cu Cristian Nãstase, lãutar de vitã veche>“, a spus dirijorul Cristian Nãstase. Periplul a continuat la Etno Tv, acolo unde dirijorul Cristian Nãstase a fost sãrbãtorit, întrucât a doua zi, pe 13 februarie, acesta împlinea 52 ani.

Parcul auto al societãtii Transurb, vechi de peste 10 ani

VECHI… Acest incident nu mai surprinde pe nimeni pentru cã parcul auto are o vechime medie de peste 10 ani si un grad avansat de uzurã. O recunoaste implicit conducerea Transurb, care preciza, în urmã cu câteva luni, cã în primele zece luni ale anului 2020, societatea “a executat o obligatie de serviciu de transport public local  cu 11 autobuze din totalul de 13 (douã autobuze defecte cu defectiune majorã, pentru o perioada nedeterminatã) precum si un numar de opt microbuze (douã microbuze Karsan preluate la data de 23.07.2020), prin care s-a acoperit necesarul de transport public local de cãlãtori pe cele 26 trasee care acoperã toatã aria municipiului Vaslui. Din totalul unitãtilor de transport, doar patru unitãti de transport  asigurã conditii de climatizare si încãlzire. Din totalul de 26 de trasee transport public de persoane, un numãr de 22 sunt asigurate de cãtre autobuze, iar un numãr de 4 trasee de cãtre microbuze”, a explicat, în urmã cu câteva luni, conducerea Transurb.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ