18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Persoanele de peste 45 de ani, dificultăţi la angajare: „Discriminarea de vârstă este un fenomen vizibil”

Persoanele de peste 45 de ani au întâmpinat dificultăţi la angajare. Discriminarea pe criterii de vârstă, precum discriminarea în general, reprezintă o realitate des întâlnită în piaţa muncii din România, potrivit unui comunicat al iniţiativei Angajez 45+, remis, luni.

Persoanele de peste 45 de ani, dificultăţi la angajare. La fel şi dificultatea angajatorilor de a atrage angajaţi cu adevărat competenţi, care se pot adapta uşor sau care sunt deschişi la noile contexte generate de globalizare/digitalizare. Un astfel de dezechilibru afectează întreaga societate iar falia apărută între cele două straturi principale ale pieţei muncii este responsabilă pentru reale conflicte de natură personală, profesională şi organizaţională.Vreme de doi ani, Angajez 45+ a funcţionat ca o platformă civică pentru vocile tuturor actorilor din piaţa muncii din România, a derulat activităţi strategice de promovare a incluziunii şi de combatere a discriminării candidaţilor, pe criterii de vârstă, a monitorizat şi analizat comportamentele şi practicile din piaţă şi a concluzionat această activitate sub forma unui raport detaliat.

Discriminarea de vârstă este un fenomen vizibil nu numai în România, ci şi în restul Europei. Şi, dacă până acum câţiva ani, cele mai active campanii de comunicare ţinteau egalitatea de şanse prin combaterea discriminării de sex, religie, rasă s.a.m.d., acum subiectul vârstei este cel de actualitate.

Sperăm că prin acest prim proiect care adresează anomaliile pieţei locale, Angajez 45+, să creăm schimbare prin aducerea împreună la aceeaşi masă de discuţii a cât mai multor decidenţi”, a afirmat Alina Anghel, cofondator Angajez 45+.

Raportul realizat la începutul acestui an de către echipa de voluntari ai campaniei naţionale Angajez 45+ prezintă informaţii complexe şi date statistice despre discriminarea la angajare pe criterii de vârstă, precum şi perspective ale angajatorilor, agenţiilor de recrutare, platformelor de recrutare, candidaţilor şi profesioniştilor direct implicaţi în implementarea proiectului. …https://www.romaniatv.net/persoanele-de-peste-45-de-ani-dificultati-la-angajare-discriminarea-de-varsta-este-un-fenomen-vizibil_5399938.html

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here