Pesedistii de la Puscãrie!

Din 191 de detinuti, 190 au votat cu Ponta!

INCREDIBIL Cei aproape 1.000 de detinuti din Penitenciarul Vaslui viseazã cu ochii deschisi la liberarea înainte de vreme. Prin celule circulã zvonul cã Victor Ponta, odatã ales presedinte al României, va promulga legea amnistiei si gratierii, propusã de deputatul Mãdãlin Voicu prin iarna acestui an. O lege prin care toti coruptii din PSD, care au fost condamnati la închisoare pentru fapte grave, sau cei care au intrat acum în vizorul DNA ar putea spera sã scape fãrã nicio pedeapsã. Cã este asa o demonstreazã rezultatele votãrii de la Penitenciarul Vaslui, în ziua de 2 noiembrie. Aici, au votat un numãr de 191 de detinuti, pentru care a fost adusã urna mobilã. Rezultatul: 190 au votat cu Ponta!

La Penitenciarul Vaslui, duminicã, a fost zi de vot pentru cei închisi aici pentru fapte mai mult sau mai putin grave, pedepsite cu pânã la cinci ani de puscãrie. Conform unor informatii din interior, detinutii au fãcut cereri cãtre douã sectii de votare, pentru urna mobilã. Au fost aduse urne de la o sectie din Muntenii de Jos si de la o sectie din cadrul Scolii 9, din Vaslui. În total, au votat 191 de persoane, spus sursele noastre. La final, când s-au deschis buletinele de vot, surprizã maximã: 190 de detinuti au votat cu Victor Ponta si doar unul cu Klaus Iohannis! Niciun alt candidat dintre cei care au participat la campania pentru prezidentiale nu a primit votul puscãriasilor din Vaslui. Cum de a fost posibilã atâta “iubire” între candidatul PSD si cei condamnati pentru fapte cu violentã sau simpli hoti? Simplu. Prin interiorul închisorii s-a lansat ideea cã Victor Ponta, odatã ce va deveni presedinte, va promulga o lege a amnistiei si gratierii, pentru fapte nu foarte grave.

Mãdãlin Voicu a deschis “cutia Pandorei”: sute de detinuti de la Vaslui asteaptã liberarea de la Ponta!

Anul trecut, un apropiat al premierului Ponta, deputatul Mãdãlin Voicu, anunta cã a depus un proiect de lege pentru amnistierea celor închisi, proiect care a suferit niste modificãri. Astfel, s-a prevãzut amnistierea pentru infractiunile care vizeazã o pedeapsã privativã de libertate de pânã la 6 ani (în proiectul initial era vorba de infractiuni pânã la 4 ani) si gratierea în întregime a pedepselor cu închisoare de pânã la 7 ani (initial erau sase ani). Premierul Ponta, acum ajuns cu un pas în Palatul Cotroceni, a avut tot timpul o atitudine nehotãrâtã, lãsând loc la interpretãri. “Nu sunt de acord cu acest proiect. Mãdãlin Voicu este un personaj special, simpatic, dar cred cã pierde voturile celor care nu au oameni în puscãrie”, a spus Ponta, initial. Cu toate acestea, a spus cã România este foarte aproape sã fie condamnatã la Curtea Europeanã a Drepturilor Omului (CEDO) pentru supraaglomerarea penitenciarelor. Pedepsele cu închisoarea de pânã la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amendã, aplicate de instantã, ar putea fi gratiate în întregime, în timp ce infractiunile pedepsite cu privarea de libertate pânã la 4 ani inclusiv sau amendã ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Camerã si modificat ulterior. Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de lege intitulat “Lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse”, initiat de cãtre deputatul PSD Mãdãlin Voicu si de cãtre presedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Pãun. Initiativa legislativã a celor doi deputati prevede, totodatã, si gratierea minorilor trimisi într-o scoalã specialã de muncã si reeducare. Deputatul a declarat cã initiativa legislativã prin care propune gratierea detinutilor pedepsiti cu închisoarea de pânã la 6 ani inclusiv a fost discutatã în PSD, având girul politic, el arãtând cã nu s-a gândit la Adrian Nãstase atunci când a elaborat-o.




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ