spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Pesedistii vasluieni îsi pun sperante în renumãrare

- Advertisement -

RENUMÃRAREA NULELOR… Politicienii vasluieni privesc decizia Curtii Constitutionale, de renumãrare a voturilor nule, în functie de partidul din care fac parte: cei din PD-L spun cã renumãrarea nu va schimba nimic, iar cei din PSD sperã cã va schimba radical starea de lucruri, totul culminând cu…Mircea Geoanã presedinte! Asta, dacã, între timp, nu a “umblat” cineva la voturile bune care au fost trecute la nule, anulându-le de tot! Pesedistii sustin cã la Vaslui 41 de voturi bune pentru Mircea Geoanã au fost trecute în procesul verbal drept voturi nule. Reprezentantii PD-L spun cã acelea nu sunt voturi, ci numai niste urme de tus!

Judetul Vaslui e cu un pas înainte tuturor, deoarece, aici, voturile nule au fost deja renumãrate. Cu toate acestea, cele 3.008 de voturi nule au fost urcate (ieri searã, n.r.) în masini si trimise la Bucuresti unde vor fi luate la renumãrat, în conformitate cu decizia Curtii Constitutionale. Ieri, în jurul orei 17.00 cei 11 membri ai Biroului Electoral Judetean(BEJ) Vaslui s-au renit în sedintã pentru a astepta deciziile Biroului Electoral Central (BEC) cu privire la renumãrarea buletinelor nule. “Asteptãm alte decizii BEC. Orice este posibil în acest moment. Pânã atunci voturile nule trebuiesc încãrcate în masini si trimise la Bucuresti unde vor fi reexaminate de cãtre BEC”, a declarat un reprezentant al autoritãtii electorale judetene. De mentionat cã, la Vaslui, voturile nule deja au fost renumãrate deoarece, în urmã cu câteva zile, Alianta PSD+PC a depus o cerere pentru reverificarea acestora dupã ce s-a descoperit un vot valabil exprimat pentru candidatul Mircea Geoanã. În urmã cu douã zile, la finalul renumãrãtorii au fost descoperite 41 de voturi valabil exprimate pentru Mircea Geoanã si doar unul singur pentru Traian Bãsescu. Voturile nule vor trebui sã fie renumãrate pânã la data de 14 decembrie.

Renumararea nu va schimba nimic

“Din punctul meu de vedere, nu cred cã ce s-a numãrat în sectia de votare poate schimba acum rezultatul general al alegerilor. În ceea ce priveste cele 42 de voturi nule de la Vaslui, în cazul celor 41 pe care si le revendicã pesedistii, ei au luat în onsideratie nu stampila de pe buletinul de vot, ci niste urme de tus, dupã cum mi s-a spus. Este foarte posibil ca în urma renumãrãrii voturilor sã vedem cã PSD are mult mai putine decât crede”, a declarat Dan Marian.

Decizia Curtii arata ca dovezile depuse de PSD sunt clare

“Decizia Curtii este corectã si în mãsurã sã arate cã dovezile depuse de PSD în ceea ce priveste fraudarea alegerilor sunt concrete. Rãmâne de vãzut ce rãspuns va da Curtea si în privinta celorlalte probe depuse, referitoare la modificarea proceselor verbale, în multe dintre ele numãrul voturilor fiind inversat. Este vorba despre voturi care îi apartineau lui Mircea Geoanã si, fiind mai multe decât cele pentru Traian Bãsescu, au fost inversate. Astept renumãrarea si cu teamã, fiindcã este foarte posibil ca persoanele care tin voturile sub cheie, pânã la decizia Curtii, sã le fi anulat de-a binelea”, a declarat senatorul PSD de Vaslui Doina Silistru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

89 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.