5 C
Vaslui
08-dec.-2022

Pestã porcinã la mistreti din Fondul de Vânãtoare 49 Bãcani

- Advertisement -

FOCAR…Evolutie alarmantã a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judetului Vaslui! Institutul de Diagnostic si Sãnãtate Animalã Bucuresti a confirmat prin buletin de analizã în data de 15 ianuarie, încã un caz de pestã porcinã africanã ( PPA ) la un porc mistret gãsit mort pe Fondul de Vânãtoare 49 Bãcani, pe lângã alte focare gãsite în judet, mai ales pe fondurile de vânãtoare.

Dupã confirmarea diagnosticului au fost întreprinse urmãtoarele mãsuri: La solicitarea DSVSA Vaslui, Institutia Prefectului – judetul Vaslui a convocat ieri Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) la nivelul judetului Vaslui, care a aprobat Planul de mãsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) în confirmare la porcii mistreti.

„Facem apel din nou, pe aceastã cale la cetãteni, crescãtorii de porcine, sã anunte de urgentã medicul veterinar în situatia în care apar modificãri în statusul de sãnãtate al porcinelor din gospodãriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor. Totodatã, atragem atentia cetãtenilor cã este interzis consumul cãrnii de porc fãrã a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. În acest scop sunt rugati sã se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuãrii examenului trichineloscopic. Având în vedere evolutia alarmantã a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judetului Vaslui, DSVSA Vaslui împreunã cu Institutia Prefectului – judetul Vaslui face un apel cãtre primari, consiliile locale şi cãtre cetãteni sã trateze cu maximã responsabilitate actiunile care tin de prevenirea rãspândirii virusului si recomandã sã respecte cu strictete toate actiunile impuse de autoritãtile competente. Orice suspiciune de boalã trebuie comunicatã de urgentã medicului veterinar sau autoritãtilor publice locale. Numãrul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este: 0800.826.787, adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro, iar la D.S.V.S.A. Vaslui unde este organizat serviciu de permanentã numãrul de telefon este 0235 421.121, fax 0235 421.278, e-mail: office-vaslui@ansvsa.ro si poate fi apelat de cãtre cetãteni, pentru a sesiza nereguli în domeniul sigurantei alimentelor.”, se precizeazã într-un comunicat al DSVSA Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.