Peste 1.000 de zile de arest în dosarul Dîmbu – Bărbuţă – Olărean – Babiuc

Prin decizia luată vineri seară de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, lotul format din procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul Aurel Olărean şi afaceristul Constantin Babiuc a depăşit pragul a 1.000 de zile de arest preventiv.

Până ieri, 8 martie, Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc aveau deja peste 250 de zile de privare de libertate, în timp ce primarul suspendat al municipiului Rădăuţi era pe cale să atingă 180 de zile. Prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestului preventiv, în condiţiile în care nu va interveni nimic deosebit în dosar, înseamnă că sucevenii vor intra într-un nedorit top al persoanelor private de libertate în mod excesiv, cu menţiunea că este vorba de persoane care nu au comis acte cu violenţă, în majoritatea situaţiilor fiind vorba de fapte de corupţie.

În frunte se află omul de afaceri Nelu Iordache, care a petrecut în spatele gratiilor în stare de arest preventiv 1 an şi 5 luni, fiind secondat îndeaproape de Daniel Nicolae, fiul unei procuroare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu 1 an şi 4 luni de privare de libertate înainte de pronunţarea unei hotărâri definitive. Locul trei este ocupat chiar de fosta şefă a Direcţiei de Relaţii Internaţionale din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Angela Nicolae, cu 1 an şi 1 lună de arest preventiv.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ