spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

UPDATE Scandal la finalul procesului! Luni se va da sentinta (FOTO)

- Advertisement -

Batai

UPDATE 19:00:Dupa ce toata ziua au stat cu capul plecat in fata Judecatoriei, prietenii violatorilor s-au dat in stamba in aceasta seara, la finalul procesului.  La iesirea din sala de judecata, rudele violatorilor au avut propriul razboi cu jurnalistii. Au fost agresati doi oameni de presa, incidentul oprindu-se odata cu interventia jandarmilor. Doi dintre agresori au fost retinuti de catre fortele de ordine si condusi la Politie. Procesul violatorilor s-a incheiat urmand ca luni la ora 14:00 sa le fie comunicata sentinta

UPDATE 17, 45: Astăzi, cel mai probabil, procesul pe fond se va încheia, după 3 suspendări succesive, provocate de avocații violatorilor, care au sperat până în ultimul moment să găsească o soluție de tergiversare a judecății, până pe 2 septembrie, când, la Curtea de Apel Iași, se va lua în discuția cererea de strămutare, formulată de ei. Deja procurorii de caz au depus concluziile, la fel au făcut și o parte din avocați, mai rămânând doi dintre apărătorii violatorilor să își depună concluziile. Ploaia i-a alungat pe toți susținătorii din fața Judecătoriei Vaslui, fie ai fetei, fie ai celor 7 violatori, cu toții urmând să afle decizia de la finele acestui termen de judecată, de la TV, deși au îndurat ore în șir termperaturile caniculare, stând în fața Judecătoriei.
De remarcat celeritatea de care a dat dovadă judecătorul cauzei, care, în ciuda recuzărilor repetate de care a avut parte în cursul zilei, a revenit în sala de judecată, lăsând să se înțeleagă că nu vrea tergiversarea acestui caz, iar verdictul urmează să fie dat în scurt timp. La finele sedinței, se va anunța exact momentul în care va fi pronunțată o sentință.

UPDATE: Jandarmii au luat masuri impotriva sustinatorilor celor 7 violatori, care s-au dovedit agresivi in comportament si limbaj. ‘Doi dintre indivizii care au fost luati in vizor de jandarmi, au fost amendati cu 200 lei , pentru tulburarea linistii si ordinii publice, iar alti trei au primit avertismente.

UPDATE: Procesul violatorilor s-a reluat! In sala de judecata a intrat acelasi judecator, intrucat cererea de recuzare a fost respinsa. Este clar, cred sustinatorii fetei, ca avocatii violatorilor, speculeaza tot felul de aspecte, pentru a trage de timp sau pentru a intimida instanta de judecata!

UPDATE Susținătorii violatorilor din fața Judecătoriei Vaslui devin tot mai agresivi! Aceștia adresează injurii reprezentaților presei aflați la fața locului, fiind vehemenți în susținerea indivizilor violatori. O fata, prietenă cu violatorii, este cea mai vocală, afirmând că acolo „nu a fost viol și că cei șapte sunt nevinovați”. Sunt peste 20 de prieteni și rude ale violatorilor în fața Judecătoriei, care poartă discuții aprinse cu reporterii.

UPDATE: Rudele violatorilor au mers sa le cumpere acestora mancare si apa, intrucat acestia, s-au plans sustinatorii lor, nu au parasit sala de judecata de la ora 10,00.

UPDATE: Surpriză de proporții! Unul dintre apărătorii violatorilor a depus o nouă cerere de recuzare. Ședința de judecată a fost suspendată din nou!
Cateva zeci de oameni au ramas in fata Judecatoriei Vaslui, chiar si dupa 6 ore de asteptare si de indurat caldura excesiva. Sustinatori ai fetei violate, ei asteapta concluzia acestui termen de judecata.

UPDATE: Martorul pe care apărătorii violatorilor l-au propus instanței și care azi a fost adus la proces, cu mandat de aducere, se numeste Serban Ciurușniuc. Acesta a fost adus, cred sustinatorii fetei, cu scopul clar de a o discredita pe victimă. Audierea lui a durat în jur de 30 de minute. În fața Judecătoriei Vaslui au mai rămas în jur de 200 de persoane, care așteaptă concluzia acestui termen de judecată.

UPDATE : Dupa o ora si jumatate, procesul a fost reluat, cu acelasi judecator! Cererea de recuzare, formulata impotriva sa de catre unul dintre avocatii violatorilor, a fost respinsa!

UPDATE: Se caută un judecător care să judece cererea de recuzare formulată de unul dintre avocații violatorilor. Motivul pentru care judecătorul indrituit să judece astfel de cauze, care este astăzi de serviciul la Judecătoria Vaslui, s-a mai pronunțat anterior in acest caz.
Fiind vacantă judecătorească, va fi nevoie de aducerea unui judecător de acasă.

UPDATE 11,00: Ședința de judecată a fost suspendată, pe motiv că unul dintre avocații violatorilor a depus o cerere de recuzare a judecătorului, acuzând faptul că acesta s-ar lăsa influențat de presiunea mediatică. Până la această suspendare, procesul a durat 50 de minute. Un alt judecător va analiza cererea de recuzare depusă de către unul dintre apărătorii violatorilor, urmând să ia decizia dacă procesul va continua azi cu același judecător sau nu.

UPDATE 10, 40 Pentru prima dată de când s-a început procesul, părinții violatorilor au fost scoși din sala de judecată, întrucât instanța a luat decizia ca procesul să nu fie public. În sală a rămas doar mama fetei violate. Din primele informații, se pare că instanța a respins amânarea cerută de unul dintre apărătorii violatorilor. În fața Judecătoriei Vaslui, numărul susținătorilor copilei abuzate de cei 7 indivizi din Văleni crește. La proces, astăzi, va fi audiat un martor, cel mai probabil propus de avocații violatorilor, pe care autoritățile au fost nevoite să îl aducă în baza unui mandat de aducere.

UPDATE 9,45: Au fost aduși violatorii la instanța de judecată, iar, la vederea lor, spiritele s-au încins! Mulțimea adunată a reacționat vehement, văzându-i pe indivizi, iar unul dintre violatori era cât pe ce să ajungă în mâinile oamenilor. Susținătorii violatorilor, veniți și ei între timp, s-au luat la ceartă cu câțiva dintre susținătorii victimei. Jandarmii au intervenit, i-au luat pe violatori și i-au dus înapoi în dubă.

UPDATE 9 30: În fața Judecătoriei s-a postat deja o dubă de jandarmi, care veghează totul. Sunt, de asemenea, și câțiva polițiști, îmbrăcați în civil, prezenți în mulțime.

ORA 9 15: Zeci de persoane s-au adunat în această dimineață in fața Judecătoriei Vaslui, acolo unde, incepand cu ora 10,00 este programat să aibă loc un nou termen de judecată în procesul celor 7 violatori de la Văleni. Oamenii sunt calmi, deocamdată. In rândul susținătorilor fetei violate se poate vedea o persoana care a adus cu sine o pancardă pe care stă scris un mesaj pentru schimbarea legii care îi pedepsește pe violatori. Din rândul celor care sunt de partea indivizilor violatori, deocamdată, nimeni nu s-a arătat, dar, așa cum au declarat public, anterior, în repetate rânduri, sunt așteptați să sosească și aceștia, înainte de începerea procesului. Vom reveni cu detalii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.